Tgrt Haber

Ünlü komedyen Youssef İngiliz kanalına zor anlar yaşattı: AB neden İsrail'i almıyor?

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 20:10 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 22:10

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, Batı'nın İsrail'in Filistin halkını hedef alan saldırılarına sessiz kalmasına tepki gösterdi. Yaptığı açıklamalarla dünyada Filistin halkının önemli sözcülerinden biri haline gelen Youssef, Filistinlilerin çöle sürülmesiyle ilgili ise ABD ve Avrupa'ya dikkat çeken bir çağrıda bulundu: Madem öyle ABD Florida'yı İsrail'e versin…

İsrail'in Gazze Şeridi​'ndeki Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarına Batı​, sessiz kalmaya devam ediyor. 

ABD​ ve Avrupa'nın birçok ülkesinde İsrail'in saldırılarının son bulması için yapılan kitlesel gösterilere sert müdahaleler yapılırken yasaklar da peş peşe geldi. Almanya ve Fransa'da Filistin​'i destekleyen eylemler yasaklandı.

Mısırlı komedyen ve sunucu Bassem Youssef, katıldığı bir televizyon programında İsrail'in yaptığı katliamı destekleyen Batılı ülkelere tepki gösterdi.

'MCDONALDS İSRAİL ASKERİNE BEDAVA YEMEK VERİYOR'

İngiliz sunucu Piers Morgan'ın programına konuk olarak bir anda dünyada Filistin haklarının en önemli sözcülerinden biri haline gelen Mısırlı komedyen McDonald's'ın İsrail'e destek vermesini alaycı bir dille kınadı.

"Filistinli çocukları öldürdükten sonra, hiçbir şey mutlu bir yemekten daha iyi hissettiremez" diyen ünlü komedyen, sivillerin öldürülmesinin Batılı ülkeler tarafından ne kadar önemsiz görüldüğünü vurguladı.

'BATI ATEŞKESE YANAŞMIYOR'

Batılı ülkelerin yozlaştığına dikkat çeken Youssef, "Batı, bize yıllardır liberal olduğunu, insan haklarını önemsediğini, herkesin eşit olduğunu söylüyor fakat ateşkese yanaşmıyor, hatta İsrail'e durmasını bile söylemiyor" ifadelerini kullandı.

'ABD VE AVRUPA NEDEN İSRAİLLİLERİ ALMIYOR'

İsrail'in Filistin halkını çöle sürme planına da tepki gösteren Bassem Youssef, aynı senaryonun İsrailliler için neden düşünülmediği söyledi.

İsrail'e tüm desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen ABD ve Avrupa ülkelerine şu çağrıyı yaptı: Avrupa'nın 44 ülkesi var. Neden İsraillileri almıyorlar? Amerika'nın 50 eyaleti var. Neden Florida'yı onlara vermiyorlar? Florida'dan hep şikayet ediyorlar. Neden o zaman orayı İsrail'e vermiyorlar?

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...