Tgrt Haber

Utanmaz! İsrailli bakan Gazzelilerle dalga geçti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ocak 2024 20:45 - Güncelleme : 08 Ocak 2024 21:45

İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırıları sürerken, İsrailli yetkililerin pişkin tavırları da tepki çekiyor. İsrailli bakanın evlerinden olan Gazzelilerle dalga geçmesi dikkat çekti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi​'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar​ aralıksız devam ediyor. Saldırıların yankıları devam ederken, İsrail’den ‘utanmaz’ davranışlar da geliyor. İsrail Miras Bakanı Eliyahu, saldırılarda evlerinden olan Gazzelilerle dalga geçti.

Aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılar sonucu evlerini kaybeden ve yerlerinden olan Gazzelilerle alay etti. İsrail'de televizyon kanalına konuşan Eliyahu, bir sunucunun, "Gazze nüfusunun nakledilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerini destekleyip desteklemediğine" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Gazze'de milyonlarca vatandaş yersiz yurtsuz kaldı.

GAZZELİLERLE DALGA GEÇTİ

Eliyahu, "Bahsettiğimizin kesinlikle (Gazzelilerin) nakledilmesi olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Biz konutlarını iyileştirmek isteyen Gazzelilerden bahsediyoruz." demesi üzerine sunucular bakanın cevabına gülerek tepki verdi.

Aslında önerdiklerinin bu koşullarda yaşamak istemeyen Gazzeliler için "gönüllü göç" olduğunu dile getiren Eliyahu, "nakledilmenin" kesinlikle uygulanması gerektiğini savundu.

İsrail ordusunun karadan girdiği ve yoğun saldırılarının ardından geri çekildiği Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye'deki Zuhd ailesine ait yerleşim alanında meydana gelen yıkımın boyutu görüntülere yansıdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...