Tgrt Haber

Vladimir Putin, İsrail'i açık açık uyardı: Ciddi sonuçları olur!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 20:08 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 20:09
Vladimir Putin, İsrail'i açık açık uyardı: Ciddi sonuçları olur!

Rusya lideri Vladimir Putin, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirmeyi planladığı kara harekatına ilişkin çok ciddi uyarılarda bulundu. Putin, kara harekatının tüm taraflar için ciddi sonuçlara yol açacağını söyledi.

İsrail-Hamas savaşı 7. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze​'ye füzelerle topyekün saldıran İsrail, bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor. Gazze sınırına çok sayıda tank seviyatı yapan İsrail, BM'den Gazze'deki sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi.

Bu çağrının ardından İsrail polisi, bugün cuma namazı vaktinde Mescid-i Aksa çevresinde toplanan Müslümanlara da gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken kara harekatına hazırlanan İsrail'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bir uyarı geldi.

"ÇATIŞMALAR ABD'NİN BAŞARISIZ POLİTİKALARININ SONUCU"

Filistin-İsrail çatışmasının eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tırmandığına dikkat çeken Putin, İsraillilerin ve Filistinlilerin şu anda yaşamakta olduğu büyük çaplı trajedinin "ABD'nin Orta Doğu'daki başarısız politikalarının doğrudan bir sonucu" olduğunu söyledi.

"ABD VE AVRUPA FİLİSTİN​ HALKININ ÇIKARLARINI DİKKATE ALMADI"

ABD'nin Avrupalı ortaklarıyla birlikte Filistin halkının temel çıkarlarını asla dikkate almadığının altını çizen Putin,  uzun yıllar boyunca ABD'nin tek taraflı tutumunun durumu daha da çıkmaza sürüklediğini aktardı. Putin, Orta Doğu'daki uluslararası arabulucular dörtlüsünün kullanılmadığını dile getirdi.

"KARA OPERASYONU CİDDİ SONUÇLAR DOĞURUR"

İsrail'in Gazze'ye yönelik bir kara operasyonu hazırlama planlarını duyduklarını belirten Putin, "Yerleşim alanlarında ağır teçhizat kullanılması tüm taraflar için ciddi sonuçlar doğuracak karmaşık bir konudur. Yerleşim alanlarında teçhizat olmadan bu operasyonu gerçekleştirmek daha da zordur. En önemli şey, siviller arasındaki kayıpların kesinlikle kabul edilemez olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Çatışma bölgesindeki asıl meselenin kan dökülmesini durdurmak olduğunu aktaran Putin, ateşkesin sağlanması ve durumun istikrara kavuşması için kolektif çabalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

"BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Rusya’nın yapıcı fikirli tüm ortaklarla koordinasyonu sağlamaya hazır olduğunun altını çizen Putin, "Filistin-İsrail ihtilafını müzakere yoluyla çözmenin alternatifi olmadığı inancından yola çıkıyoruz. Hedef, başkenti Doğu Kudüs olan İsrail ile barış ve güvenlik bir arada olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören Birleşmiş Milletler iki devlet formülünün uygulanması olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...