Tgrt Haber

Volodimir Zelenskiy'den NATO mesajı: Ukrayna'yı daha güçlü kılacak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 00:20 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 00:29
Volodimir Zelenskiy'den NATO mesajı: Ukrayna'yı daha güçlü kılacak

NATO Liderler Zirvesi için Litvanya’nın başkenti Vilnius'a giden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın NATO'ya girmesinin ülke açısından güvenlik sağlayacağını ve Ukrayna’nın da NATO'yu daha güçlü bir hale getireceğini söyledi. 

Ukrayna​ Devlet Başkanı Zelenskiy​, Litvanya​'nın başkenti Vilnius​'un merkezinde gerçekleştirilen NATO​ Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO üyeliğini destekleyen konserin açılışında konuşma yaptı. 

Litvanya’ya “(Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda) çözüme, güçlü bir NATO’ya, şüphe duymayan, zaman kaybetmeyen ve hiçbir saldırgana dönüp bakmayan bir NATO’ya olan inancıyla geldiğini” belirten Zelenskiy şunları söyledi:

“Bu inancın hak ettiğimiz çözümlere olan güvene dönüşmesini istiyorum. Her bir askerimiz, her bir vatandaşımız, her bir annemiz, her bir çocuğumuz bunu bekliyor. Peki bu büyük bir dilek mi? NATO Ukrayna'ya güvenlik sağlayacak, Ukrayna NATO'yu daha güçlü kılacak."

UKRAYNA'YA NATO KATILIM DAVETİ

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın üyeliği için, "Ukrayna'yı NATO'ya yaklaştırma konusunda 3 maddelik planda anlaştık" diyerek, Ukrayna'ya katılım daveti gönderileceğini açıkladı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...