Tgrt Haber

Vücudunun bir parçasını kaybeden hastane skandallara imza attı! ABD'de bir garip olay

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
19 Ağustos 2024 12:52 - Güncelleme : 19 Ağustos 2024 13:09
Vücudunun bir parçasını kaybeden hastane skandallara imza attı! ABD'de bir garip olay

ABD'nin Georgia eyaletinde beyin kanaması geçiren hastaya müdahale edilirken kafatasından bir parça kayıplara karıştı. Hastane kayıp parçanın sentetik halini yapmak için 19 bin dolar yani yaklaşık 641 bin TL ödeme talep etti. Hastane masrafları giderek artan adam, hastaneye dava açtı.

ABD'nin Georgia​ eyaletinde beyin kanaması​ nedeniyle hastaneye kaldırılan adamın kafasındaki basıncı azaltmak için kafatasından bir parça çıkarıldı. İki ay sonra tekrar hastaneye gelen adama, kafatasından çıkarılan parçanın kayıp olduğu söylendi.

Hastane​ personelinin adamın tıbbi dosyasına bırakılan notta, ''Kemik kapaklarının saklandığı dondurucuyu inceledik ve hasta kimliğinin bulunduğu bir kemik kapağı bulamadık. Eksik veya eksik hasta kimliğine sahip birkaç kemik kapağı vardı, ancak bunlardan hangisinin hastaya ait olduğundan emin olamadık.'' yazıyordu.

Vücudunun bir parçasını kaybeden hastane skandallara imza attı! ABD'de bir garip olay - 1. Resim

SENTETİK PARÇAYI 641 BİN TL'YE YAPTILAR

Kafatasında bir delik olan hastaya, hastane yeni bir sentetik kafatası parçası üretmeyi teklif etti fakat 19 bin dolar yani 641 bin TL masraf çıkardı. Hastaya sentetik parça takıldığında ise enfeksiyon baş gösterdi ve ek bir ameliyat daha gerekti. Bu süreçte hastanın ödeyeceği fatura 146.800 dolara ulaştı. Hastane, masraflar konusunda herhangi bir indirim de sunmadı. 

Vücudunun bir parçasını kaybeden hastane skandallara imza attı! ABD'de bir garip olay - 2. Resim

''VÜCUDUNUN BİR PARÇASINI KAYBETMENİN KORKUNÇLUĞU''

Hasta, hastaneye dava açtı ve avukatı durumu şu sözlerle ifade etti:

"Müvekkillerim, kendilerine ve sigorta şirketlerine hastanenin ihmalkarlığıyla ilgili masrafların fatura edilmesinden açıkça rahatsızlar. Ancak, hastanenin vücudunun bir parçasını kaybetmesinin korkunçluğuna ve sonrasında bu konuda umursamaz bir tavır takınmasına odaklandıklarını anlayabileceğinizden eminim." 

Şimdilerde hasta ve eşi, hastanenin kendilerine tıbbi faturalar ve manevi zararlar için tazminat ödemesini talep ediyor.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...