Tgrt Haber

Wagner isyanı sonrası Çin'den ilk açıklama: Rusya’nın istikrarını korumasını destekliyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Haziran 2023 18:07 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 18:15
Wagner isyanı sonrası Çin'den ilk açıklama: Rusya’nın istikrarını korumasını destekliyoruz

Wagner Grubu’nun isyanıyla başlayan darbe girişimiyle ilgili Çin'den ilk açıklama geldi. Pekin yönetimi, Wagner'e karşı Moskova'dan yana tavır takındığını açıkladı.

Paralı asker grubu Wagner Grubu​'nun Putin​ yönetimine baş kaldırarak darbe girişiminde bulunmasının ardından tüm dünyayının gözü Rusya​'ya çevrildi. 25 bin askerle Moskova’ya doğru yürüyüşe geçen Wagner’i “vatana ihanet” ile suçlayan Putin, çok sert ifadelerle kullandı. Bu gelişmelerin ardından Belarus​'un araya girmesiyle kriz kısmen çözüldü.

"RUSYA'NIN İÇ MESELESİ"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Wagner Grubu’nun isyanı sonrası Rusya’ya bir destek de Çin’den geldi. Çin​ Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açımlamada, Wagner'in Vladimir Putin’e karşı isyanın “Rusya’nın iç meselesi” olduğu belirtilerek, “Çin, dostane komşu ve yeni dönemde kapsamlı stratejik ortak olarak, Rusya’nın ulusal istikrarını korumasını ve kalkınma alanında daha çok ilerleme sağlamasını desteklemektedir” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA VE ÇİN'DEN KRİTİK TEMAS

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, bugün Çin’in başkenti Pekin’de Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang ile bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşmenin ardından, "Çin, Rusya’nın 24 Haziran olaylarıyla ilgili olarak ülkedeki istikrarı destekleme çabalarına ve ülkenin uyum ve refahını ilerletmesine desteğini açıklamıştır" ifadelerinin yer verildiği bir açıklama yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın görüşmeye ilişkin açıklamasında ise, görüşmede Çin-Rusya ilişkileri ile her iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel meselelerin ele alındığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...