Tgrt Haber

Wagner lideri Prigojin isyanın faturasını canıyla ödeyecek: Ölüm fermanını imzaladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Temmuz 2023 09:09 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 09:33
Wagner lideri Prigojin isyanın faturasını canıyla ödeyecek: Ölüm fermanını imzaladı

Rusya lideri Vladimir Putin, isyan başlatan paralı asker örgütü Wagner’in lideri Prigojin için düğmeye bastı. Prigojin'in ölüm fermanını imzalayan Putin'in 'suikast' emri verdiği iddia edildi.

Rus paralı asker grubu Wagner​'in isyanı sonrası küplere binen Vladimir Putin​, isyanın baş karakteri Yevgeni Prigojin​ için düğmeye bastı. Putin, Prigojin''in ölüm fermanını imzaladı

Ukrayna Gizli Servisi, Belarus’a sığındığı söylenen ancak şu anda nerede olduğu bilinmeyen Prigojin'in ölümü için Putin'in istihbarat örgütü FSB’ye emir verdiğini iddia etti.

"İSYANDAN HABERDARDIK"

The War Zone dergisine konuşan Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kyrylo Budanov, Prigojin'in isyan planlarından uzun süredir haberdar olduklarını söyledi.

Wagner lideri Prigojin isyanın faturasını canıyla ödeyecek: Ölüm fermanını imzaladı

"ZAMAN İÇİNDE GÖRECEĞİZ"

Budanov, "Wagner artık Putin'in Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinde bizim için bir tehdit olmayacak. FSB​'nin ona suikast düzenlemekle görevlendirildiğinin farkındayız" ifadelerini kullandı. "Bunu başarabilecekler mi?” sorusuna ise Budanov “Zaman içinde göreceğiz" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...