Tgrt Haber

Wagner'in isyanı sonrası Rusya'dan Avrupa'ya sert uyarı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
25 Haziran 2023 12:48 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 12:52
Wagner'in isyanı sonrası Rusya'dan Avrupa'ya sert uyarı

Rusya, Wagner'in isyanı sonrası ilerleyen zamanlarda iç karışıklıktan doğacak fırsatı kullanmamaları yönünde Avrupa'yı sert bir şekilde uyardı.

Rusya​ ile Wagner arasındaki krizi Belarus​ çözdü. Wagner grubu lideri Yevgeny Prigozhin'in yargılanmayacağı ve Belarus’a gideceği öğrenildi. Dünya Rusya’daki olayları konuşurken gözler Ukrayna’nın arkasında olan Avrupa ülkelerine çevrildi.

''EN UFAK İMADA BİLE BULUNMAYIN''

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı'ya, paramiliter Wagner grubu lideri Yevgeny Prigozhin'in başlattığı isyandan yararlanmaya kalkışmaması uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Batılı ülkeleri, Rusya'daki iç durumu Rusofobik (Rus karşıtı) hedeflerine ulaşmak için kullanmaya yönelik en ufak bir imaya karşı bile uyarıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Wagner'in isyanı sonrası Rusya'dan Avrupa'ya sert uyarı

İsyanın Rusya'nın düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğünü savunan bakanlık, Rus halkının Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arkasında olduğunu belirtti. Ayrıca, Rusya'nın müttefik ve ortaklarının durumu anlayışla karşılamalarının Moskova tarafından takdir edildiği bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...