Tgrt Haber

Yasaklı silahlar Ukrayna'da! ABD Rusya'nın tepkisini görmezden geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Temmuz 2023 15:42 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 15:59
Yasaklı silahlar Ukrayna'da! ABD Rusya'nın tepkisini görmezden geldi

ABD, yasaklı silah misket bombalarını Ukrayna'ya gönderdi. Rusya'nın tepkilerine rağmen  ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müşterek Kurmay Operasyon Direktörü Korgeneral Douglas Sims, ABD'ye ait misket bombalarının Ukrayna’ya gönderildiğini açıkladı.

Rusya​'nın tepkilerine rağmen ABD​, Ukrayna​'ya misket bombalarını gönderdi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müşterek Kurmay Operasyon Direktörü Korgeneral Douglas Sims, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Korgeneral Sims, bir gazetecinin misket bombalarının Ukrayna'ya teslim edilip edilmediğine yönelik sorusuna, ''Misket bombaları şu anda Ukrayna’da'' şeklinde cevap verdi.

misket bombası olarak bilinen çift amaçlı geliştirilmiş konvansiyonel mühimmat

''MİSKET BOMBALARI UKRAYNA'DA''

Başka bir gazetecinin ''Ukrayna'ya ulaştığını söylediğiniz misket bombaları, ABD DPICM'leri mi (misket bombası olarak bilinen çift amaçlı geliştirilmiş konvansiyonel mühimmat) yoksa müttefiklerin misket bombaları mı?' sorusuna ise şu cevabı verdi:

''Her ikisi de. Bazılarının daha önce üçüncü bir ülke tarafından sağlandığını biliyoruz. Ancak evet, ABD’nin misket bombaları Ukrayna'da'' 

RUSYA'DAN 'SAVAŞ SUÇU' HATIRLATMASI

Hem ABD'de hem de NATO'da krize neden olan 'misket bombası' kararına Rusya da tepki göstermişti. ABD'nin Ukrayna'ya yasaklı misket bombası verecek olması ülke içinde tartışılırken Rusya'dan da sesler yükselmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Ukrayna'ya misket bombası desteği verecek olmasına karşılık, Beyaz Saray'ın daha önce bu bombanın kullanılmasının 'savaş suçu' olduğu açıklamasını hatırlatmıştı.

Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eski Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin 28 Şubat 2022'de “Misket bombası kullanmak savaş suçudur” ifadelerini kullandığını belirtmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...