Tgrt Haber

Yunan basını: İsveç ve Türkiye artık daha yakın

04 May 2023 10:11 - Güncelleme : 04 May 2023 10:23
Yunan basını: İsveç ve Türkiye artık daha yakın

İsveç'in, NATO üyeliği için yeni terör yasasını onaylaması dünya medyasında  yankı buldu. Yunan basını gelişme sonrası Türkiye ve İsveç'in artık daha yakın hale geldiği yorumunu yaptı.

İsveç​'in, NATO üyeliği için Türkiye​'nin beklentisi doğrultusunda yeni terör yasasını onaylaması dünya genelinde geniş yankı buldu. Yunan basını, Terör örgütü mensuplarının bu ülkedeki faaliyetlerine çeşitli hapse varan cezai yptırımlar getiren yasanın İsveç parlamentosunda geçmesinin ardından yabancı basında, bu adımın üyelik​ yolunda önemli bir adım olduğu vurgusu dikkat çekti

ABD merkezli ABC News, İsveç'in adımını "İsveçliler, NATO üyeliğine yardımcı olması muhtemel terör yasaları kabul etti" başlığı ile okurlarına sundu. Haberde "İsveç, terör gruplarını finanse etmeyi ve onlara yardım etmeyi ve aynı zamanda yurt dışına seyahat ederek terörist gruplara katılmayı veya onlara yardım etmeyi hedefleyen bir terörle mücadele yasası çıkardı." ifadesine yer verildi.

Yunan Skai "İsveç ve Türkiye artık daha yakın" başlığını attı ve "Bu değişiklik, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylaması için bir gereklilikti" yorumuna yer verdi.

NATO YOLU AÇILDI

AFP bu gelişmeyi abonelerine "İsveç parlamentosu, Türkiye'nin Stockholm'ün NATO üyelik hedefini onaylaması için önemli bir talep olan terör yasalarını güçlendirirken, aşırılık yanlısı gruplarla bağlantılı faaliyetleri yasaklayan yeni yasayı çarşamba günü onayladı" ifadesi ile servis etti.

Al Arabiya 'İsveç parlamentosu daha sert terörle mücadele yasasını kabul etti' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verildi: "Finlandiya nisan ayında üye olurken Türkiye, İsveç'i başta PKK olmak üzere teröristler için sığınak olmakla suçlayarak İsveç'in başvurusunu engelledi."

ABD merkezli haftalık dergi Barron's'un internet edisyonunda yer alan haberde "aşırılık yanlısı gruplara baskı yapılmasının İsveç'in NATO üyeliği önünde bir süredir engel olduğuna" vurgu yapıldı.

YASA NELER GETİRİYOR?

1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan yasa ile ağırlaştırıcı nedenler olması halinde en az 2, en fazla 8 yıl hapis cezası verilebilecek. Ayrıca yasa ile terör örgütlerini finanse eden veya destekleyen kişileri gözaltına alma ve yargılama konusunda da yetkileri genişleyecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...