Tgrt Haber

İsveç basını yazdı: NATO için umudumuz Kılıçdaroğlu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Nisan 2023 17:10 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 17:33
İsveç basını yazdı: NATO için umudumuz Kılıçdaroğlu

İsveç basını, terör örgütü üyelerine ev sahipliği yapan ve gösterilerine göz yuman ülkelerinin NATO için tek umudunun Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu yazdı.

Türkiye​'nin taleplerine olumlu karşılık veren Finlandiya, onayın ardından NATO​'nun 31'inci üyesi olarak ilan edildi. Terör örgütü üyelerine ev sahipliği yapan ve gösterilerine göz yuman İsveç​ ise Ankara'nın iade taleplerini yerine getirmemeye devam ediyor. Talepler konusunda net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan​, "Beklediğimiz bazı şeyler var, yerine gelmeden olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

14 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini yakından takip eden İsveç basınından Expressen gazetesi, NATO'ya katılım durumlarının Türkiye'deki seçimlere bağlı olduğunu yazdı.

"ERDOĞAN KAYBEDERSE NATO ÜYESİ OLABİLİRİZ"

İsveçKılıçdaroğlu'nun kazanmasına yönelik beklentinin açıkça ifade edildiği haberde şöyle denildi:

Erdoğan, mayıs ayındaki seçimleri kaybederse, İsveç bu yaz yapılacak zirvede NATO üyesi olabilir. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun dış politika danışmanı olan emekli büyükelçi Ünal Çeviköz'ün bu yönde verdiği mesajlara dikkat çekildi.

"ERDOĞAN'DAN OLUMLU İŞARET GELMEDİ"

Öte yandan, Erdoğan'ın İsveç'e karşı tutumu hakkında kullanılan ifadeler dikkat çekti:

Şimdiye kadar, görevdeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'in yakın gelecekte NATO üyesi olabileceğine dair olumlu bir işaret gelmedi. Çeviköz'e göre, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu ve partisi CHP bu bahardaki seçimleri kazanırsa, İsveç'in Temmuz'daki zirvede NATO üyesi olabileceği umuluyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...