Tgrt Haber

Yunan basını kışkırtmaya devam ediyor! Bu kez de Bahçeli'yi hedef aldılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Ethnos
21 Ağustos 2023 11:21 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 12:56
Yunan basını kışkırtmaya devam ediyor! Bu kez de Bahçeli'yi hedef aldılar

KKTC'nin Yeşil Hat üzerindeki yol inşasının, BM Barış Gücü tarafından engellenmesi sonrası Yunan basını, kışkırtıcı yayınlarına ara vermiyor. Dün AK Parti Sözcüsü Çelik'i hedef alan Komşu medyası, bugün de MHP lideri Bahçeli hakkında provokatif bir habere imza atıldı.

Türkiye​ ile Yunanistan​ arasındaki ilişkilerde son dönemde esmeye başlayan dostluk rüzgarları, son birkaç gündür yeniden gerilimli bir düzleme oturdu. Gerginliğin fitilini ise Kuzey Kıbrıs​ Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birleşmiş Milletler​ kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne yol yapma girişiminin, "BM Barış Gücü" tarafından engellenmesi ateşledi.

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) askerleri, bölgede emniyeti sağlamak amacıyla bulunan KKTC polisine ve yol inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulundu. Bölgede gerilim artarken, BM ve KKTC yönetimi birbirini suçladı. Türkiye'nin gelişmeye verdiği sert tepki ise Yunanistan basınında  kışkırtıcı haberlere konu oldu.

MANİPÜLASYONA DEVAM

Türkiye adına gelişmeye ilk tepki gösteren isim olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Barış Gücü’nün çifte standart uyguladığına dikkat çekti. Bu açıklamaları "Çelik Kıbrıslı Türkleri, saldırıya davet etti" şeklinde sunan Yunan basını, bugün de mannipülatif haberlerine devam etti. Hedefteki isim ise bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi.

Bahçeli’nin makam odasında körüklü çizmeli görüntülerinin yer aldığı pozunu öne çıkaran Ethnos gazetesi, "Bahçeli'den kışkırtıcı açıklama: Kıbrıs Türk'tür! Kemal Atatürk'e ait askeri botlarla video yükledi" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde, "Kışkırtıcı ifadelerin asası, Kıbrıs'ın Pile kentinde yaşanan olaylar vesilesiyle YouTube'a bir takım elbisenin üzerine asker botları giyip içeri girerken göründüğü bir video yükleyen Erdoğan'ın hükümet ortağı Devlet Bahçeli'ye ait" şeklinde skandal ifadeler yer aldı.

KIŞKIRTIRKEN KIŞKIRTICILIKLA SUÇLADILAR!

"Yeni meydan okuma: Askeri bot giyen Bahçeli 'Kıbrıs Türk'tür' diyor" başlığıyla okurlarının karşısına çıkan CNN Yunanistan ise haberin yorum kısmında, "Türk provokasyonları devam ediyor. Bu kez Devlet Bahçeli'den ve kışkırtıcı bir paylaşım" ifadelerini kullandı.

Proto Thema gazetesi ise "Kemal Atatürk ve İtalyan büyükelçisinin başrolde olduğu bir tarihi olay, Erdoğan'ın ortağı tarafından Yeşil Hat'ta olanları kışkırtmak için hatırlatıldı" yorumunae yer verdi.

TATAR: BİZ KİMSEENİN MALINA GÖZ DİKMEDİK

Öte yandan  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Pile'deki yol çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. İnşa çalışmalarının normal seyrinde devam etiğin belirten Tatar, "BM aracılığıyla bizi engellemeye çalıştılar ama biz KKTC olarak Türkiye ile temasa geçtik ve bu yolu tamamlayacağımızı vurguladık. Yolun büyük bir kısmı KKTC arazisi. Biz kimsenin arazisine, malına göz dikmedik" dedi.

Bölgede daha fazla gerilim olup olmayacağı sorusuna, "Umarım olmaz, öyle umuyoruz. Ekiplerimiz bir görev üstlendi ve çalışmaya başladı. Bizim toprağımıza gelip işi durdurmaya kalkarsanız, yapılan işe müdahale etmiş olursunuz. Hangi yetki ve unvanla bu işe karışmaya çalışıyorlar?" cevabını verdi.

Kaynak: Ethnos
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...