Tgrt Haber

Yunan basını paylaştı, Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklama yaptı: Görüntüler eski ve çarptırılmıştır

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Şubat 2023 05:35 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 07:59

Son dakika haberi: Yunanistan’da bazı haber sitelerinde yer alan Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk Sahil Güvenlik botundan kaçarken havaya ateş açtığı görüntülere ilişkin Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklama yaptı. Söz konusu videonun 5 Ocak 2023 tarihli olduğu ve eski görüntülerin yeniymiş gibi çarptırılarak haberleştirildiği bildirildi. 

Türkiyeile Yunanistanarasındaki gerilim yüksek.  F-16 krizi ile başlayan iki ülke arasındaki gerginlik Ege’de Yunan askerlerinin ve adaların silahlanması ile tavan yaptı. Bir de bu durumu Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in şikayetleri eklenince Ankara’dan peş peşe açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ‘müzakere’ çalışmalarını rafa kaldırdığını duyurdu. Provokasyonuna ve Batı medyasını manipüle etmeye çalışan Yunanistan’dan yeni bir paylaşım geldi. Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botunun görüntüleri yeniymiş gibi servis edildi.

ESKİ GÖRÜNTÜLER YENİ GİBİ SERVİS EDİLDİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı bazı haber sitelerinde yer alan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından açıklama yapma durumunda kaldı. Yazılı açıklamada  Yunan medyasına ait bazı haber sitelerinde, Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk Sahil Güvenlik botundan kaçarken havaya ateş açtığı 5 Ocak 2023 tarihli eski görüntülerin yeni görüntülermiş gibi paylaşıldığı ve söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Olayın çarpıtılarak haber yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"5 Ocak 2023 tarihinde Aydın ili Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı balık avlama teknelerinin bölgeye gelen Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından taciz edildiğinin bildirilmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından bölgede bulunan Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunun sürülerek uzaklaştırıldığı ve Türk balıkçı teknelerinin avcılık faaliyetlerinin sağlandığı, Yunan Sahil Güvenlik botunun uzaklaştırılması esnasında havaya ateş açması üzerine Türk Sahil Güvenlik botu tarafından yine havaya ateş açılarak misliyle karşılık verildiği açıklamaların yer aldığı basın bilgi notu, olaya ilişkin video ile beraber kamuoyuyla paylaşılmıştır. 1 Şubat 2023 tarihinde bazı Yunan haber sitelerinde ve sosyal medyasında sanki yeni yaşanan bir olaymış gibi Yunan unsurunun Türk Sahil Güvenlik botundan kaçarken havaya ateş açtığı görüntüler paylaşılmıştır."

Türk Sahil Güvenlik botunun Yunan Sahil Güvenlik unsurunu bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla yaptığı manevralar esnasında kaydedilen video çekimine istinaden çarpıtılarak yapılan habere ilişkin gerçek görüntülere de yer verilen açıklamada, haberlerde yer alan tarihin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...