Tgrt Haber

Yunan basınından iftira manşeti! Türkiye'ye 'kışkırtma' suçlaması

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2023 12:30 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 12:55
Yunan basınından iftira manşeti! Türkiye'ye 'kışkırtma' suçlaması

KKTC'nin Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne yol yapma girişiminin, BM Barış Gücü tarafından engellenmesi sonrası Türkiye'den gelen sert tepki Yunan basınında yankı buldu. CNN Yunanistan ise haddini aşarak Türkiye'nin Kıbrıslı Türkleri saldırı için kışkırttığını yazdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yönetiminin, Ada'da Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde bulunan "Yeşil Hat" üzerindeki Pile köyüne kolay ulaşım sağlamak üzere başlattığı Pile-Yiğitler Yolu Projesi büyük bir krize yol açtı.

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) askerleri, bölgede emniyeti sağlayan KKTC polisine ve yol inşasında çalışan ekibe fiziksel müdahalede bulundu. Bu durum bölgede tansiyonu yükseltirken BM ve KKTC cephesinden karşı tarafı suçlayıcı açıklamalar geldi.

Bu gelişmelere Türkiye de kayıtsız kalmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Barış Gücü’nün "çifte standart" uyguladığını belirterek, "Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir. Yaşanan süreçle ilgili Türkiye'nin KKTC'ye desteği tamdır. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

"SALDIRIYA DAVET EDİYOR"

Ancak Çelik'in sözleri Yunan basınınında "iftira" içeren skandal bir manşet habere konu oldu. CNN'in Yunanistan edisyonu "Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor: BM barış gücü kabul edilemez" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde Çelik'in, Kıbrıs Türklerinin saldırısından sonra kışkırtıcı bir şekilde, Kıbrıs'taki BM barışı koruma misyonunu kabul edilemez olarak nitelendirdiği belirtilerek, "Çelik, Ankara'nın işgal altındaki Arsos köyünden Kıbrıs'ın ölü bölgesindeki iki toplumlu Pile köyüne giden yolun inşasının insani nitelik taşıdığı yönündeki resmi görüşünü yineledi. Bu kışkırtıcı açıklamayı kişisel Twitter hesabından yayınladı" ifadelerine yer verildi.

Protothema da Çelik'i kışkırtıcılık yapmak ile suçlarken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çağatay Kılıç'ı da hedef alarak, "Yeşil Hat'ta yaşananlarla ilgili CNN Türk'e provokatif açıklamalarda bulundu" ifadesine yer verdi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...