Tgrt Haber

Yunan ekibinin anlattıkları sarstı: O anda yıkıldım ve ağlamaya başladım 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Atina Haber Ajansı
18 Şubat 2023 14:17 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 15:11
Yunan ekibinin anlattıkları sarstı: O anda yıkıldım ve ağlamaya başladım 

Kahramanmaraş’taki depremler sonrasında yaşanan felakette arama kurtarma çalışmalarına katılan EMAK üyesi Kostas Athanasopoulos, yaşadıklarını Atina Haber Ajansı'na anlattı. Neredeyse tüm gazeteler kişinin açıklamalarına yer verirken sosyal medya kullanıcıları da yaşananlar karşısında sarsıldıklarını yazdı.

Babası da Yunanistan İtfaiyesi ve Yunanistan Acil Afet Müdahale Ekibi (EMAK) üyesi Kostas Athanasopoulos, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay​'a geldi. Yunanistan'ın arama kurtarma​ ekibinin bir üyesi olan Athanasopoulos'u Türkiye​ kurtardığı küçük çocuk sonrası döktüğü gözyaşları ile tanımıştı. Türkiye’deki çalışmaları sona erdikten sonra ülkesine dönen Athanasopoulos, depremzedelerin baş etmek zorunda kaldıkları acı ve felaketi Atina Haber Ajansı'na anlattı.

"HEMEN SARILDIM"

Athanasopoulos’un sözleri Yunan basınında büyük yankı uyandırdı ve tüm Yunan gazeteleri ifadelerine geniş yer verdi. Sosyal medya kullanıcıları da adamın anlattıkları karşısında sarsıldıklarını belirtti. 50 yaşında bir adamın kurtarılması için çalışma yaptıklarını anlatan Kostas, girdiği enkazın altında 6 yaşında bir kız çocuğu ile karşılaştığını anlatıyor: "Tıpkı oğlumu çorapsız gördüğümde üşüyüp üşümediğini kontrol ettiğim gibi içgüdüsel olarak hemen eldivenlerimi çıkardım ve ayaklarını tuttum. Çok üşümüştü. Isıtabilmek için hemen sarıldım ve bir yandan yanımızdaki sağlık ekiplerine seslendim. Doktorlar onu sakın uyutma, uyanık kalsın dediler."

6 yaşındaki kız çocuğu annesi ve kardeşleri ile beraber binanın kirişleri arasına sıkışıp kalmıştı. Yunan kurtarma ekibi ilk olarak 7 yaşındaki kız kardeşinin cansız bedenini çıkardı. Daha sonra kardeşinin kolunu sıkıca tutan erkek kardeş çıkarıldı. Bu sırada küçük kız bilinci kapalı gibi görünüyordu. 6 yaşındaki kız çocuğunu çıkarmaya çalıştığı anda kızın çığlık attığını anlatan Kostas, "Zemin ve tavan birleştiği için önüme çıkan halıyı kestim, fayansları kaldırmaya başladım. Sonunda onu gördüm. Kız kardeşinin cansız bedeni üzerinde yanak yanağa yatıyordu" dedi.

Yunan ekibinin anlattıkları sarstı: O anda yıkıldım ve ağlamaya başladım 

"O ANDA YIKILDIM, AĞLAMAYA BAŞLADIM"

Kostas o anları yüreklere işleyen şu sözlerle anlatıyor: "Sürekli 'hadi tatlım denemeye devam et, çıkacaksın, annen seni kurtardı' diyordum. Sonunda bana elini uzattığında onu tutup çekmeye çalıştım ve annesinden ve kardeşlerinden ayrılmak istemediğini anladım. O anda yıkıldım ve ağlamaya başladım.” İşte tam bu andan sonra EMAK ekibi küçük kızı dışarı çıkarmaya başardı ve Kostas meslektaşına sarılıp gözyaşlarına boğulurken televizyon kameralarına yakalandı. Görüntülerini daha sonra haberlerde izlediğini anlatan Kostas, "Onlar sevinç gözyaşlarıydı, çünkü onu kurtarmıştık. Bir süre onun sedyeye bağlanıp götürülmesini bekledim" dedi.

"DEPREMZEDELER ELLERİNDEKİLERİNİ BİZE VERMEYE ÇALIŞTILAR"

Yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında gördüğü ailelerin çoğunun birbirine sarılmış halde olduğunu anlatan Kostas, "İnsanların yüzünde hep aynı çaresizlik vardı. Yaşadıklarına rağmen yanımıza gelip bize teşekkür ettiler, sarılıp öptüler. Yiyecekleri olmadığı halde ellerindekileri bize vermeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Atina Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...