Tgrt Haber

Kahramanmaraş Valiliği devreye girdi! Fırsatçılara 'rayiç bedel' kararı

18 Şubat 2023 12:09 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 12:15
Kahramanmaraş Valiliği devreye girdi! Fırsatçılara 'rayiç bedel' kararı

Deprem bölgelerinden taşınmak isteyenler iki katına çıkan nakliye ücretleri nedeniyle mağduriyet yaşadı. Depremden önce ortalama 18 bin lira olan taşıma ücretleri deprem sonrası 40 bin TL’ye kadar çıkınca Kahramanmaraş Valiliği devreye girdi. İl içi ve il dışı ev eşyası taşımalara ilişkin fırsatçılık yapanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Deprem bölgelerinde yaşayan pek çok kişi bulundukları illerden daha güvenli alanlara taşınmak için nakliye şirketlerinin yolunu tuttu. Bazı taşıma şirketleri ise mağduriyetleri fırsata çevirerek fiyatlarını iki katına çıkardı. Kahramanmaraş​ Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

RAYİÇ BEDEL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Kahramanmaraş Valiliği deprem nedeniyle il içi ve il dışı ev eşyası taşımalara ilişkin fırsatçılık​ yapanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il içi ve il dışı ev eşyası taşımalarının rayiç bedel üzerinden yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi.

FIRSATÇILIK YAPANLARA İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Açıklamada, "İl içi ve il dışı ev eşyası taşımlarının rayiç bedel üzerinden yapılması zorunludur. İlimizde yaşanan deprem nedeniyle fırsatçılık yapan şahıs ve firmalar hakkında gerekli her türlü idari yaptırım uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...