Tgrt Haber

Yunan lise öğrencilerden duygulandıran mesaj: Biz düşman değil, dostuz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2023 06:32 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 06:43
Yunan lise öğrencilerden duygulandıran mesaj: Biz düşman değil, dostuz

Son dakika haberi: Yaşanan deprem faciasının ardından Türkiye’nin ilk yardımına koşan ülkelerden biri olan Yunanistan’dan gelen görüntüler duygulandırdı. Hazırladıkları yardım kolilerin üzerine ‘Geçmiş olsun komşular’ diyen Yunan lise öğrencileri “Biz düşman değiliz, dostuz” sözleri ile bu zor günlerde dayanışma ruhu sergiledi. 

Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ binlerce binayı yıktı. Çöken binalarda kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için gerek yurt içinden gerek ise yurt dışından gelen ekipler arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Bir taraftan da depremden etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi için gelen yardımlar bölgeye sevk edildi.

YUNANİSTAN​ YARDIMA KOŞTU

Dünyanın farklı noktalarından gelen yardımlarla gelen mesajlar zaman zaman duygusal anlara neden oldu. Depremin faciasından sonra ilk yardıma koşan ülkelerden biri de Yunanistan oldu. Gerek ekip yardımı gerek ise temel ihtiyaç anlamında ülkede toplanan yardımlar deprem bölgesine gönderildi. Midilli Adası’nda bulunan Antisas Lisesi’nde okuyan öğrenciler, deprem felaketi için topladıkları yardımları koydukları kolilerin üzerine Türkçe ve Yunanca çok sayıda duygusal mesaj yazdı.

“BİZ DÜŞMAN DEĞİLİZ, DOSTUZ”

Öğrenciler, kolilerin üzerine “Sadece aşk”, “Biz seni düşünüyoruz”, “Düşüncelerimiz sizinle”, “Seni önemsiyoruz”, “Cesaret insanoğlu”, “Hepimiz insanız”, “Geçmiş olsun komşular”, “Biz düşman değiliz, dostuz” ve “Merak etme her şey güzel olacak” mesajlarını yazdılar.

Depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk arama kurtarma ekibini bölgeye gönderen Yunanistan, Türkiye’ye 36 uzman Kurtarıcı, 2 mühendis, 8 doktor, 3 arama-kurtarma köpeği ve 3 özel donanımlı araç göndermişti. Atina, İskeçe, Gümülcine, Selanik, Dedeağaç, Midilli ve Rodos Belediyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu Türkiye’ye insani yardım​ göndermek için seferber olmuştu. Yardımlar bugün de hız kesmeden devam etti. 90 tonluk gıda yardımını 4 uçakla Türkiye’ye ulaştıran Yunanistan, 2 uçağın daha hazırlık içerisinde olduğunu açıkladı.

Yunan lise öğrencilerden duygulandıran mesaj: Biz düşman değil, dostuz

Yunan lise öğrencilerden duygulandıran mesaj: Biz düşman değil, dostuz

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...