Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan manşetlerde! İlk sayfada Türkçe kelimeler var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Aralık 2023 11:42 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 12:08

Yunan basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine geniş yer ayırdı. Yunan gazetelerinin manşetlerinde Türkçe kelimeler kullanması dikkat çekti. To Vima gazetesi, görüşmelere katılanların "Farklı bir Erdoğan'la tanıştık" dediğini aktardı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın dünkü Atina​ ziyaretinde verilen dostluk mesajları, Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan gazetelerinin ilk sayfada Türkçe kelimeler kullanması dikkat çekti. Ta Nea gazetesi tam sayfa verdiği manşette 6 Türkçe kelime kullandı. EFSYN gazetesi ise manşetine "Kazan Kazan"ve "Yavaş Yavaş" sözlerine ilk sayfada yer verdi.

"OLUMLU ATMOSFERİ YANSITIYOR"

Kathimerini gazetesi "Sürekli huzur sözü" manşetiyle verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in görüşme sonrası "dostluk" mesajlarını aktardı. Haberde, ziyaretin en önemli sonucunun "zor konularda dahi özlü bir diyalog kurulması" olduğuna vurgu yapıldı.

Erdoğan ve Miçotakis'in birlikte gülümsediği bir fotoğrafın yer aldığı haberde "Gülümseyiş dün Atina'da gerçekleşen Türk-Yunan temaslarını karakterize eden olumlu atmosferi yansıtıyor" ifadesi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan manşetlerde! İlk sayfada Türkçe kelimeler var

İLK SAYFADA 6 TÜRKÇE KELİME

Ta Nea gazetesi ise tam sayfa verdiği manşet haberinde Türkçe sözcüklere yer verdi. Anahtar sözcükler olarak adlandırdığı Türkçe sözcükler, "Huzur, Ege, azınlık, Lavrion, Kıbrıs ve Lozan" oldu.

Ziyarete geniş yer veren gazete hem Türk hem de Yunan tarafının görüşmeye samimi bir iş birliği niyetiyle geldiğini vurguladı. Haberde, her iki taraf için de "kazan-kazan" formülünün geçerli olacağı yeni bir döneme işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan manşetlerde! İlk sayfada Türkçe kelimeler var

KAZAN KAZAN İLETİŞİMİ, YAVAŞ YAVAŞ DİPLOMASİ

EFSYN gazetesi ise "Kazan Kazan" ve "Yavaş Yavaş" sözleriyle birlikte Türkçe olarak manşetine taşıdı.

"Kazan Kazan iletişimi, Yavaş Yavaş diplomasi" başlığını kullanan gazete hem Atina'nın hem de Ankara'nın "sakin sular" için atılan ilk adımlardan memnun olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan manşetlerde! İlk sayfada Türkçe kelimeler var

"YENİ BİR DÖNEM İÇİN DEMİR ALIYOR"

Eleftheros Typos gazetesi ise manşetinde "Yeni bir dönem için atılan adımlar" ifadesini kullandı. Türkiye​ ve Yunanistan arasında dün imzalanan "Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi", "tarihi" olarak nitelendirildi.

Haberde, Erdoğan'ın "Çözülemeyecek sorun yoktur" ve Miçotakis'in "Ülkelerimizi yan yana getirme sorumluluğumuz var" sözleri ön plana çıkarıldı. İki liderin temaslarının son derece başarılı olduğu vurgulanan haberde, "Yunanistan-Türkiye yeni bir dönem için demir alıyor" başlığı kullanıldı.

Haberde, ziyaretin büyük fikir ayrılıklarına rağmen iki ülke arasındaki olumlu iklimi teyit ettiği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...