Tgrt Haber

Yunanistan'dan bir yardım eli daha uzandı: Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemeleri geliyor

09 Şubat 2023 11:32 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 11:52
Yunanistan'dan bir yardım eli daha uzandı: Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemeleri geliyor

Türkiye'de yaşanan korkunç depremlerin ardından uluslararası yardım çağrısına olumlu cevap veren Yunanistan, arama kurtarma ekibinin ardından 5 uçakla insani yardım malzemesi de göndermeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş​ merkezli, 10 ili etkileyen iki korkunç depremin ardından Türkiye'de binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi ise yaralandı. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları ise yurt dışından gelen ekiplerin de desteğiyle devam ediyor. İlk depremin ardından Türkiye'nin uluslararası yardım​ talebine cevap veren Yunanistan'ın arama kurtarma ekipleri de bölgede canlara umut olmaya devam ederken bir yardım kararı daha alındı. Yunanistan hükümeti, Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemesi gönderecek. Yunanistan'dan Türkiye'ye 7 bin 500 battaniye, 1500 yatak ve hem barınma ihtiyacı olarak hem de mobil muayenehane olarak kullanılabilecek 500 çadır gönderilecek.

Yunanistan'dan bir yardım eli daha uzandı: Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemeleri geliyor

MİÇOTAKİS'TEN AÇIKLAMA

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in talimatıyla depremzedelerin yaralarının hafifletilmesi için acil ihtiyaç maddeleri ve sağlık malzemelerinden oluşan yardım gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

Türk yetkililer, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde AB Komisyonu ile koordineli bir şekilde gönderilen insani yardım için AEGEAN Havayolları Türkiye'ye 5 uçuş gerçekleştirecek. Öte yandan Yunanistan, biri pazartesi, diğeri dün olmak üzere Türkiye'ye iki ayrı arama kurtarma ekibi göndermişti.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...