Tgrt Haber

Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü! Polis 'mafya hesaplaşması' şüphesi üzerinde duruyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: ERT, Proto Thema
12 Eylül 2023 14:31 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 15:44
Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü! Polis 'mafya hesaplaşması' şüphesi üzerinde duruyor

Yunanistan'ın Lutsa bölgesinde dün gece yaşanan silahlı saldırıda 6 Türk'ün öldürüldüğü öğrenildi. Polis, ilk belirlemelere göre, çete çatışması olabileceğini söyledi. 

Yunanistan​'ın Lutsa bölgesinde bir araca yönelik silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Yunan medyası, ölenlerin Türk​ olduğunu duyurdu. Polis, mafya hesaplaşması olabileceği iddiası üzerinde duruyor. Yunan televizyonu ERT, olay yerinde polislerin 9 milimetrelik 25 mermi kovanı bulduğunu, silahların ise daha önce de kullanılmış olma ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

Proto Thema gazetesi ise öldürülenlerden birinin daha önce yasa dışı yollarla Yunanistan’a girmekten gözaltına alındığını belirtirken, Yunan polisinin diğer 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığını duyurdu.

Yunan medyası, öldürülenlerin Türk olmasının yanı sıra Fransız kimlik belgesi olduğunu iddia etti. Polisler, bu belgelerin gerçek olup olmadığını ise inceliyorlar. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen bu kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da öne sürüldü. Proto Thema’ya konuşan bir kaynak, “Şu an aynı araçta ölü bulunanların aynı çeteden olup olmadığı bilinmiyor. Belki bazıları rakip çeteden olabilir” dedi.

Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü! Polis 'mafya hesaplaşması' şüphesi üzerinde duruyor

PUSU KURULMUŞ OLABİLİR

Saldırganların ilk olarak araca önden ateş açtığını ardından ise mavi renkli aracın yanlarını hedef alarak yolcuları ve şoförü öldürdükleri belirtildi. Yunan polisinin pusu ihtimali üzerinde durduğu, saldırganlarla ölen kişilerin birbirlerini tanıdığı ihtimaline ağırlık verdiği kaydedildi.

İncelemeleri sürdüren Yunan polisi, mavi renkli otomobilin plakasının sahte olduğunu duyurdu. Aracın plakasının selobant ile tutturulduğunu tespit eden Yunan polisi araçta silah ya da uyuşturucu bulunmadığını da aktardı. Yunan kaynaklar, “Polis, saldırganların olaydan sonra araca girerek silah ve diğer eşya ve uyuşturucuları almış olabileceğini düşünüyor” iddiasını da paylaştı.

Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü! Polis 'mafya hesaplaşması' şüphesi üzerinde duruyor

ŞOFÖR KAÇSA DA KURTULAMADI

Olay yerini analiz eden Yunan polisinden bir kaynak, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını fakat daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti. Şoförün yakın mesafeden çok kez vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Öte yandan polisin bölgeyi ablukaya aldığı da açıklandı. Polisin, saldırganların kaçmış olabileceği bir otomobil ve bir motosiklet için arama başlattığı kaydedildi. Yetkililer liman ve havalimanlarına da haber vererek saldırganları yakalamaya çalıştıklarını duyurdu.

Kaynak: ERT, Proto Thema
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...