Tgrt Haber

Yunanistan'ı ayağa kaldıran görüntü: Yaşlı kadını kıyafetsiz bahçe hortumuyla yıkadılar!

06 Mart 2023 14:19 - Güncelleme : 06 Mart 2023 14:33
Yunanistan'ı ayağa kaldıran görüntü: Yaşlı kadını kıyafetsiz bahçe hortumuyla yıkadılar!

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Oropos kenti belediyesinin ambulans çalışanlarının yaşlı kadına yaptıkları ülkeyi ayağa kaldırdı. Çalışanların savunmaları da tepki çekti.

Başkent Atina yakınlarında bulunan Oropos şehrinin belediyede görevli ambulans​ çalışanları, yaşlı bir kadını ambulansa almadan önce yere serdikleri bir battaniye üzerine yatırıp bahçe hortumuyla yıkadı. Görevlilerin bu rezalete imza attığı anlar kayıt altına altına alındı. Sağlık görevlileri, yaşlı kadının günlerdir evden çıkmadığını, banyo yapmadığını, altına yapmasından kaynaklı olarak da pis koktuğunu söylediler. Bu yüzden bahçe hortumuyla yıkamak zorunda kaldıklarını söyleyen görevlilerin savunmaları da tepki çekti.

Yunanistan'ı ayağa kaldıran görüntü: Yaşlı kadını kıyafetsiz bahçe hortumuyla yıkadılar!

ÇAĞDIŞI GÖRÜNTÜLER SÖZLEŞMEYİ FESHETTİRDİ

Oropos Belediye Başkanı​ Giorgos Giasimakis yaptığı açıklamada ortaya çıkan çağdışı görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek ambulans şirketi ile olan sözleşmenin fesh edileceğini açıkladı. Giasimakis “Bir belediye başkanı ve bir doktor olarak bu görüntüleri, bu davranışı kabul etmem mümkün değil, her türlü yasal işlem yapılacak” dedi.

Sağlık Bakanı Thanos Pleuris olayın “Acınası bir vaka” olduğunu belirterek konunun sağlık bakanlığı ile ilgisi olmadığını tamamen özel şirkete ait sağlık görevlilerinin ihmalinden kaynaklandığını belirtti.

Pleuris, “Sağlık ekiplerimiz her gün can kurtarıyor, can kurtarmak için mücadele ediyor. Bu görüntüler kesinlikle kabul edilemez ve tüm sağlık çalışanlarına mal edilemez. İhmali olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız. Bu yapılanlar kabul edilemez. Bu çağdışı görüntüleri kabul etmiyoruz” dedi.

Oropos Savcılığı'nın da olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...