Tgrt Haber

Zelenskiy NATO Zirvesi'ni güvenlik zaferi olarak değerlendirdi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Temmuz 2023 20:20 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 20:45
Zelenskiy NATO Zirvesi'ni güvenlik zaferi olarak değerlendirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO Vilnius Zirvesi'nden Ukrayna için önemli bir "güvenlik zaferini" ülkesine götüreceklerini aktardı.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, NATO​'nun Vilnius​ Zirvesi kapsamında ilki düzenlenen Ukrayna-NATO Konseyi toplantısının ardından konuştu.

YENİ GÜVENLİK FIRSATLARI

Bugün NATO'ya giden yolda Ukrayna'nın güvenlik garantileri olduğunubelirten Zelenskiy, "G7 ülkeleriyle, kilit ortaklarımızla, ikili ve çok taraflı anlaşmalar yoluyla genişletilecek bir güvenlik garantileri çerçevesi üzerinde anlaşmaya vardık. Ukrayna heyeti, Ukrayna için ülkemiz için halkımız için çocuklarımız için önemli bir güvenlik zaferini eve götürüyor. Bu bizim için yeni güvenlik fırsatlarının önünü açıyor” dedi.

NATO ile Ukrayna arasındaki ilişkileri üst seviyeye taşımak amacıyla kurulan NATO-Ukrayna Konseyi tarihinde ilk kez bugün toplanmıştı.Konseyin ilk toplantısı, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nde devlet ve hükümet başkanları düzeyinde yapılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...