Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkan Zelenskiy savaşın en kritik yerini işaret etti: Donbas'ı Rus ordusundan geri alacağız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ocak 2023 02:34 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 02:38
Ukrayna Devlet Başkan Zelenskiy savaşın en kritik yerini işaret etti: Donbas'ı Rus ordusundan geri alacağız 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yayımladığı videolu mesajında Rusya-Ukrayna arasında aylardır devam eden savaş çerçevesinde cephedeki son durumu aktardı. Zelenskiy, çatışmaların yoğun olduğu Luhansk ve Donetsk bölgelerini işaret ederek "Rus ordusundan geri alacağız" dedi. 

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, gece saatlerinde paylaştığı video mesajında, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmanın seyri hakkında bilgi verirken durum değerlendirmesi yaptı. Avrupa'nın yardımına ihtiyaç duyduklarını aktaran Zelenskiy, "Askerlerimiz silahlarına yakında kavuşacaktır" dedi. 

Ukrayna güvenlik güçlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek savaşla ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, en yoğun çatışmaların Luhansk​ ve Donetsk bölgelerinde yaşandığını kaydetti. 

"DONBAS İÇİN SAVAŞ DEVAM EDİYOR"

Söz konusu bölgelerde Rus güçlerine karşı mücadele vererek onların ilerlemesine izin vermediklerini ifade eden Zelenskiy, "Donbas için savaş devam ediyor" dedi.

Rus kuvvetlerinin özelikle Donetsk bölgesindeki Soledar şehrini ele geçirmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Zelenskiy, "İşgalciler artık en büyük çabalarını Soledar üzerinde yoğunlaştırmış olsalar da bu zorlu ve uzun süren savaşın sonucu tüm Donbas​'ımızın kurtuluşu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Şiddetli çatışmaların sürdüğü Bahmut şehrinin ağır hasar aldığını, Soledar'da da benzer durumun olduğunu aktaran Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Rusya orada neyi kazanmak istedi? Her şey tamamen yok edildi, neredeyse hiç yaşam kalmadı ve binlerce insanı kayboldu. Soledar tarafında tüm toprak işgalcilerin cesetleri ve füze izleri ile kaplı. Delilik böyle görünüyor."

YARDIM İSTEĞİNİ YENİLEDİ 

Zelenskiy, ortak ülkelerin Ukrayna'ya yardım olarak gönderdiği yeni silahların gelmeye devam ettiğini, onlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...