Tgrt Haber

Rus ordusu Herson'dan çekildi! Zelenskiy sıradaki adımı açıkladı

10 Kasım 2022 12:10 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 12:40
Rus ordusu Herson'dan çekildi! Zelenskiy sıradaki adımı açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 9 aydır devam ederken Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna'da ilhak ettiği bölgelerden Herson'daki askerlerin geri çekildiğini açıkladı. Rus ordusunun Herson'dan çekilmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sıradaki adımı açıkladı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi 9 aydır devam ediyor. Rusya ordusuyla elle tutulur biz kazanım elde edemedi. Bu yüzden geçtiğimiz haftalarda Putin, Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak ettiklerini açıkladı. Sözde referandumun ardından ilhakı açıklayan Putin'in ordusu ise tüm bölgelerde kalıcılığını sürdüremedi. Ukrayna ordusu, ilhak bölgelerinde ilerlemelerini sürdürdü ve Herson​'daki Rus askerleri kaçmaya başladı. 

Rus ordusu Herson'dan çekildi! Zelenskiy sıradaki adımı açıkladı

HERSON'DA RUS ASKERİ KALMADI

Herson'da gün geçtikçe köşeye sıkışan Rus askerlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, askerleri Herson'dan çekti. Çekilme kararını açıklayan Ukrayna'daki Rus güçlerinin komutanı General Sergey Surovikin, kente ikmal hatlarını elde tutmanın artık mümkün olmadığını belirtti. Rus devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Surovikin ''Bu koşullar altında, en anlamlı seçenek Dinyeper Nehri boyunca bir savunma hattı organize etmek'' ifadesine yer verdi.

Rus ordusu Herson'dan çekildi! Zelenskiy sıradaki adımı açıkladı

ZELENSKİY​'DEN SIRADAKİ ADIM AÇIKLAMASI

Rusya'nın Herson'dan askerlerini çekmesinin ardından CNN International muhabiri Christiane Amanpour'a açıklamalarda bulunan Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun geri çekilmesinin, güçleri yeniden toplamak için stratejik bir hamle olabileceğini söyledi. Taarruza devam edeceklerini belirten Zelenskiy, zamanı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi. Kiev'de de çok dikkatli hareket ettiklerini söyleyen Zelenskiy, ''Düşman bize hediye vermez, iyi niyet gösterisi yapmaz. Biz kendimiz kazanmalıyız'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...