Tgrt Haber

Zelenskiy'den 'barış formülü' adımı: Cidde'de görüşmeler başladı

07 Ağustos 2023 09:43 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 09:57
Zelenskiy'den 'barış formülü' adımı: Cidde'de görüşmeler başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, barış formülü önerisi için Ukrayna heyetinin Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde öneri geliştirmek için 42 ülkenin Ulusal Güvenlik Danışmanları ile çalıştığını duyurdu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girşimi şiddetli çatışmalarla sürerken Ukrayna'da barış formülü için bir hamle geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna heyetinin, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bir barış formülü önerisi geliştirmek için 42 ülkenin Ulusal Güvenlik Danışmanları ile çalıştığını duyurdu.

Kahire merkezli ANA’da yer alan habere göre, Zelenskiy “Toplantıya farklı kıtalardan 42 ülke katılıyor olsa da uluslararası hukukun üstün olduğu konusunda herkes hemfikir” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı lider, Cidde’deki toplantının oturum aralarında, ortaklarla uluslararası hukuka dayalı düzeni yeniden tesis etmenin önemini vurgulayarak, ikili müzakerelerin yürütülmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

''DURGUN SULARA TAŞ ATMAK''

Yaklaşık 18 ay önce başlayan Ukrayna krizine ilişkin olarak dün Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde, barışı sağlamaya yönelik birleşik bir vizyon bulma çabasıyla ‘Ukrayna Barış Formülü’ konulu Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı’ başladı.

Analistler, ‘durgun sulara taş atmak’ olarak nitelendirdikleri toplantıda, tüm dünyayı etkileyen Ukrayna krizinin çözümü için sunulan tüm girişimleri netleştiren önemli bir yol haritasına ulaşılmasını bekliyor.

Analistler, bu toplantının Cidde’de düzenlenmesi ve geniş uluslararası katılım olmasının, Doğu ile Batı arasındaki ‘denge’ olarak Suudi Arabistan’ın uluslararası sahnedeki etkili ve aktif rolünü vurguladığına dikkat çekti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...