Tgrt Haber

Zelenskiy'den kritik AB görüşmesi: Ukrayna üye devletlerinin tüm bayraklarına eşit olacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ocak 2023 02:00 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 02:10
Zelenskiy'den kritik AB görüşmesi: Ukrayna üye devletlerinin tüm bayraklarına eşit olacak 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, her gere ulusuna seslendiği videolu mesajında bu kez AB üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenskiy gece saatlerinde paylaştığı videoda, "Ukrayna bayrağı kesinlikle AB üye devletlerinin tüm bayraklarına eşit olacak" ifadesinde bulundu.

Ukrayna​ Devlet  Başkanı Volodimir Zelenskiy​, gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajıyla Ukrayna halkına seslenerek, Rusya​'ya karşı devam eden savaşla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİ PLANLIYORUZ"

Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşında en şiddetli çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesindeki son durumu güvenlik güçleri yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıda ele aldıklarını aktardı.

Güvenlik toplantısında, Donetsk bölgesindeki çatışmalarda Ukrayna ordusunun önümüzdeki günlerdeki planlarını görüştüklerini dile getiren Zelenskiy, "Elbette bir numaralı konu Soledar, Bahmut ve Donetsk yönü için genel mücadeledir" dedi.  

Zelenskiy'den kritik AB görüşmesi: Ukrayna üye devletlerinin tüm bayraklarına eşit olacak 

"TÜM BAYRAKLARA EŞİT OLACAK"

Öte yandan AB üyesi ülkelerin liderleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Zelenskiy, görüşmelerde AB ile entegrasyon sürecinde Ukrayna'ya destek verilmesi konusunu değerlendirdiklerini dile getirdi.

Zelenskiy, "Ukrayna bayrağı kesinlikle AB üye devletlerinin tüm bayraklarına eşit olacak" ifadesini kullandı. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...