Tgrt Haber

Zelenskiy'den Putin'i kızdıracak sözler: Duraklama olmayacak

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ocak 2024 21:52 - Güncelleme : 11 Ocak 2024 22:54
Zelenskiy'den Putin'i kızdıracak sözler: Duraklama olmayacak

Estonya’yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'yla savaşta duraklama olmayacağını söyleyip resti çekti. Zelenskiy, çatışmaların durdurulmasının Rusya’ya fayda sağlayacağını belirterek, "Savaş alanında herhangi bir duraklama olamayacak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Zelenskiy​, Estonya’ya ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Alar Karis ile bir araya geldi. Başkent Tallinn’de görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya​ ile savaş ve NATO​ ile işbirliği konularına değindi. 

"BU ADIM SAVAŞI BİTİRMEZ"

Zelenskiy, çatışmaların durdurulması senaryosunun Rusya’ya fayda sağlayacağını belirterek, "Savaş alanında herhangi bir duraklama olamayacak çünkü böyle bir karar Rusya Federasyonu'na fayda sağlar ve gelecekte Ukrayna'ya karşı savaşın sürmesine neden olur. Bu adım, savaşı bitirmez, Rusya ile siyasi diyaloğa da götürmez" diye konuştu. 

Zelenskiy'den Putin'i kızdıracak sözler: Duraklama olmayacak

"UKRAYNA NATO'YA DAVETİ HAK EDİYOR"

NATO ile ilişkiler konusuna da değinen Zelenskiy, "Washington'daki zirvede NATO'ya daveti hak ediyoruz. Kiev bu adıma hazır. Rusya tehdidini önleyecek en iyi güvenlik garantisi bu olur" ifadesini kullandı. 

ESTONYA​ CUMHURBAŞKANI KARİS: UKRAYNA KENDİNİ SAVUNMASI İÇİN NATO'YA KATILMALIDIR

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ise NATO’ya katılım sürecinin uzun zaman aldığını hatırlattı. Ukrayna’nın NATO üyeliğinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Karis, "Demokratik tüm ülkeler için kendini savunmanın tek yolu NATO’ya katılımdır" dedi. Karis, Estonya olarak 2027'ye kadar Ukrayna’ya 1,2 milyar avro yardım sağlayacağını söyledi.

Zelenskiy'den Putin'i kızdıracak sözler: Duraklama olmayacak

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...