Tgrt Haber
Pogba'dan Mourinho açıklaması! 'Görsem kocaman sarılırım'

Fransız ön libero Paul Pogba geçen sezon yasaklı madde kullandığı için futboldan önce 4 yıl men cezası almıştı. Yapılan itiraz sonrası CAS, Pogba'nın cezasını 18 aya indirme kararı almıştı.

Tekrar yeşil sahalara dönmeye hazırlanan Paul Pogba, açıklamalarda bulundu. Ceza aldığı dönem hakkında ESPN'e konuşan Fransız futbolcu şu anda Fenerbahçe'yi çalıştıran Portekizli teknik adam Jose Mourinho hakkında demeç verdi.

Pogba'nın açıklamaları şu şekilde: 

"BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"

Ceza sonrası futbolu bırakmayı düşündüğünü söyleyen Pogba, "Futbol dışında ve sakatlıklarla ilgili pek çok sorun yaşadım. Juventus'ta yeniden başlamak istedim ve sonra bu olaylar yaşandı. O sırada kendime 'neden ben' diye sorup durdum. Sadece futbol oynamak istiyordum ama birdenbire sorunlarla dolup taştım ve sonunu göremedim. Böyle bir şeye hazır değildim, hepsi bir anda geldi. O anlarda darmadağın oluyorsunuz. Bir sürü şey düşünüyordum. Bırakmayı bile düşündüm. Bundan sonra ne yapacağımı düşündüm. 4 yıl cezayı duyunca kafanızda hemen düşünceler beliriyor. 4 yıl oynamadan ve antrenman yapmadan... Hangi kulüpler beni ister ki? Ama diğer yandan inançlıydım. Açıkçası pozitiftim. Yanlış bir şey yapmadığımı biliyordum. Çok şükür ki cezam indirildi." ifadelerini kullandı.

"MOURINHO'YU GÖRSEM SARILIRIM"

Manchester United'ta birlikte zaman geçiren Jose Mourinho hakkında da konuşan yıldız orta saha, "Mourinho'ya çok saygı duyuyorum, onu görsem kocaman sarılırım. Onunla oturup konuşmam gerek. İlişkimiz, bir çiftin ilişkisi gibiydi. Sürekli ayrılıp barışıyorduk. Her şey harika başladı, Manchester'a geri dönmemin nedenlerinden biri oydu. Onunla konuştum ve beni geri dönmeye ikna etti. Bu ilişkinin nasıl bir kabusa ve ikimiz arasında sürekli bir kavgaya dönüştüğünü tam olarak bilmiyorum. Ben kavga etmedim. Kavgayı ben başlatmadım. Her teknik direktör ve oyuncu gibi anlaşmazlıklarımız oldu ama ona çok saygı duyuyorum ve yarın onu görsem kocaman sarılırdım. Ama bir gün birlikte oturup bu konuyu konuşmamız gerekecek." dedi.

#r-2977899,2977898#

17 Ekim 2024
İlan sitelerindeki araç satışlarına dikkat! 37 ilde 405 kişi bu ağa düştü

Çorum merkezli sahte araç ilanlarıyla 37 ilde 405 kişiyi dolandıran şebeke ortaya çıkartıldı. İstanbul ve Hatay'da polis ekiplerince düzenlenen operasyonla 3 kişi yakalandı. 5 milyonluk vurgun yapan ağ çökertildi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Hatay'da nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin kendilerine ait olmayan araçları ilan sitelerinde piyasa değerinin çok altında satışa sunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

3 AYLIK TAKİP YAPILDI

Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul ve Hatay'da ikamet eden şüphelilerin adreslerini belirledi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve Çorum'a getirildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin 37 farklı ilde toplam 405 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlardan kapora adı altında yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde dolandırıcıların 2 milyon liralık ek bir vurgun yapmaları da engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

#r-2978094#

18 Ekim 2024
İsrail, Gazze'deki katliamlarına devam ediyor! Yine BM'ye ait bir okulu bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu'nu bombaladı.

İsrail'in zorla yerinden ettiği sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail saldırısı nedeniyle okul bahçesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlarda yangın çıktı. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların bazıları, bölgedeki Kemal Advan ve El-Avde hastanelerine nakledildi.

Sağlık ekiplerinin İsrail'in bombaladığı okuldaki kişilere ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Öte yandan, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

"GENERALLERİN PLANI"

İsrail ordusu, 6 Ekim'de başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzeyine kara saldırısı başlattı.

Bu adımın, daha önce İsrail basınına yansıyan ve "generallerin planı" olarak bilinen, İsrail vatandaşları için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak, boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

Filistinlilere Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitme çağrısı yapan Adraee'nin paylaştığı haritanın, İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin "generallerin planına" benzerliği dikkati çekmişti.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail hükümeti, geçen ay basına yansıyan plana ilişkin bir açıklama yapmazken, İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde eylül ayında kabinenin bu planı incelediği duyurulmuştu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 438 Filistinli öldü, 99 bin 246 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

#r-2977396,2976804#

17 Ekim 2024
2024 faturası belli oldu: Yeni yılda kamu konutları kira bedelleri ne olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ ile Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlendi. Yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 5,66 lira, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 8,85 lira, kaloriferli konutlarda metrekaresi 11,61 lira kira bedeli alınacak.

Bu kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan alınacak ilave kira bedeli metrekaresi 1,36 lira olarak belirlendi. Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan, bu tebliğdeki kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,58 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,24 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 4,81 lira, konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde metrekaresi 1,2 lira ilave kira bedeli alınacak.

KALORİFERLİ KONUTLAR

Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 4,64 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda, yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,54 TL tahsil edilecek.

#r-2922275,2922188#

31 Aralık 2023
Emekliye seyyanen zam mı, oransal zam mı verilmeli? SGK Uzmanı İsa Karakaş kritik formülü verdi

Açlık sınırı 19 bine dayandı. Yoksulluk sınırı ise 61 bin lirayı geçti. Rakamlar bu kadar yükselirken gözler bir kez daha emekli ve asgari ücretlinin zamlarına çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş hem çalışanın hem de emeklinin maaşları ile ilgili zam beklentilerini değerlendirdi.

“EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMASI GEREKİR”

Emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğine dikkat çeken İsa Karakaş, “SGK hangi işçiyi çalıştırırsan çalıştır, matrah olarak asgari ücreti baz alıyor. SGK işverene ‘asgari ücretin altında prim ödeyemezsin’ diyor. İster bakkal olsun ister esnaf prim ödemesini asgari ücret üzerinden ödenmesi lazım. Dolayısıyla en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması SGK’nın bu uygulaması nedeniyle gereklidir.” dedi.

“2003 YILINDA EMEKLİNİN MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETE YAKINDI”

İsa Karakaş asgari ücret ile emekli maaşı dengesini de geçmiş yıllardan ilginç bir örnekle açıkladı. Karakaş, “2003 yılında AK Parti geldiği zaman zamlar yaptı ve emekli maaşları da yükseltmişti.  2003 yılında en düşük SSK emeklisinin maaşı neredeyse 1,5 asgari ücrete yakındı. Geldiğimiz noktada bugün emekli maaşları asgari ücretin yüzde 60’ına kadar düştü. Sadece 2023 haziran ayında emekli maaşı asgari ücretin yüzde 80’ine denk geliyor.” diye konuştu.

"KÖK MAAŞA ZAM YAPILMAZSA İNFİALE YOL AÇAR"

Karakaş, kök maaş düzenlemesinin olmayacağı söylentilerine de dikkat çeken yorumda bulundu. Karakaş, “Emeklinin kök maaşına artış yapılmazsa ve 4 milyonun üzerinde emekli 10 bin TL maaş almaya devam ederse büyük bir infiale yol açar. Açlık sınırı şimdiden 19 bine dayandı. Temmuzda bu sınır ne olacak bilmiyoruz. Bu durumda açlık sınırının yarısının da altına düşecek bir emekli maaşını hayal bile etmek istemiyorum” dedi.  

“ÖNCE SEYYANEN ZAM, SONRA ORANSAL ZAM”

Açlık sınırının göz önünde bulundurulup, ne olursa olsun emekliye ‘seyyanen zam’ yapılması gerektiğini dikkat çeken İsa Karakaş, “Seyyanen zam olmadığı takdirde emeklilerin durumu düzelmez. Bir kereye mahsus seyyanen zam yapılacak, bu zamdan sonra artık mevcut sisteme dönülüp artık oransal şekilde zamlar yapılarak sistemin yürümesi lazım.” diye konuştu.

#r-2953130,2953375,2953158,2952942#

31 Mayıs 2024
Erişim engeli getirilen Discord için beklenmedik gelişme

Popüler iletişim platformu

Discord, erişim engeli

cezasına çarptırılmasının ardından Türkiye'deki kullanıcılar için yeni bir engelle karşılaştı. Geçtiğimiz hafta Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime kapatılan Discord, şimdi de Türkiye'deki iPhone uygulama mağazasından kaldırıldı.

DISCORD NEDEN KALDIRILDI?

Discord'un App Store Türkiye'den neden kaldırıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Hatırlatmak gerekirse, Ekşi Sözlük mobil uygulaması da Türkiye'de engelli olduğu günlerde mağazalardan kaldırılmıştı. Ancak bir dönem Instagram da erişim engeli cezasına çarptırılmasına rağmen mobil uygulaması kaldırılmamıştı.

Discord'un erişim engelinin devam ettiği süreçte App Store'dan silinmesi, birçok kullanıcıda kafa karışıklığına yol açtı. Halihazırda Discord uygulamasını kullananlar, VPN (Sanal Özel Ağ) yazılımları aracılığıyla platforma erişim sağlamayı sürdürebiliyor. Ancak yeni kullanıcılar, App Store üzerinden uygulamayı indiremedikleri için platforma ulaşamayacak.

ShiftDelete.Net'in haberine göre bazı kullanıcılar, uygulamanın App Store aramasında görünmediğini ve indirme bağlantıları üzerinden de erişilemediğini bildirdi.

DISCORD AÇILACAK MI?

Sosyal medya üzerinden iletişim ihtiyaçlarını Discord üzerinden gideren kullanıcılar, "Discord açılacak mı?" diye merak ediyor. Bu konuda yetkililerden gelen net bir açıklama yok. Dolayısıyla Discord erişim engeli cezasının ne zaman kaldırılacağına dair bilgi verilemiyor.

DISCORD NEDEN ENGELLENDİ?

Son günlerde yaşanan skandal olaylar nedeniyle Discord için erişim engeli kararı verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda toplumu korumayla ilgili her türlü adımı atacaklarını belirterek, "Ben net olarak söylemeyeyim şura şuradır diye ama hepsini yakın takipteyiz" ifadesini kullandı.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla Discord'a erişim engeli getirdiklerini belirten Uraloğlu, Discord ile alakalı şu sözleri sarf etti:

"Burası tamamen kapalı bir sistem, siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz. Güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında müdahil olabiliyoruz. Maalesef birkaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa biz bugün Discord'a erişim engeli getirdiğimiz için 'yasakçı zihniyetle' itham edilecektik.

Bugün bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor. O zaman bütün toplum kesimleriyle beraber hareket etmemiz lazım. Başta aileler olmak üzere, bizim giremediğimiz mecrada ne olduğunu bilemeyebiliyoruz.

Bu Discord, kendi bilgilerini, IP adresleri, içerikler dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik

. Burada toplumdaki algıyı da beraber yürütmemizde fayda var."

#r-2977566,2977413,2977292#

17 Ekim 2024
MEB'den okullara kış saati genelgesi: 81 ilin valiliği yetkili

Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge belirledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATİ YETKİSİ

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

VALİLİK YETKİLİ

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

#r-2978061,2977999#

17 Ekim 2024
Real Madrid'den flaş hamle! Kylian Mbappe'yi sildiler! Tecavüzle suçlanıyor, soruşturma başlatıldı

İsveç'te Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Kylian Mbappe hakkında tecavüz iddiasıyla bir soruşturma açıldığı bildirildi. İsveç basınında çıkan haberlere göre; Mbappe ve arkadaşları Stockholm'deki bir gece kulübünde vakit geçirdikten sonra tanıştıkları bir grupla vakit geçirmeyi sürdürdü.   

Yaşananların ardından bir kadının hastanede tıbbi yardım talep ettiğini ve polisin bu durumu incelemeye aldığı aktaran İsveç basını, iddiaların ardında Mbappe ve arkadaşları olduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında; Mbappe ve arkadaşlarının kaldığı otelde inceleme yapıldı.

SAVCI VE KADININ AVUKATI SESSİZ KALDI

Olayı soruşturan savcı, basının sorularına cevap vermeyerek, sadece "Yorum yapmak istemiyorum" dedi. Davacının avukatı da açıklama yapmaktan kaçındı. İsveç basını ise Stockholm polisinin hazırladığı raporun cinsel saldırı iddialarını doğruladığını iddia etti.

MBAPPE İDDİALARI YALANLADI

İddiaların ardından Kylian Mbappe, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Mbappe, kendisi hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Fransız futbolcu, "Duruşmamdan hemen önce gelen sahte haberler! Sanki tesadüfen olmuş gibi, böylesi çok tahmin edilebilir." ifadelerini kullandı.

REAL MADRID'DEN FLAŞ HAMLE

Skandal olayın ardından Real Madrid kulübü yetkilileri, durum değerlendirmesi yapmak üzere acil bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi. Kulüp yönetiminin konuya ilişkin resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan bir sponsorluk fotoğrafı paylaşan eflatun-beyazlıların fotoğraftan Kylian Mbappe'yi çıkardı. Kullanıcılar, fotoğraftan çıkartılmayı taciz iddialarına bağlarken, kimileri de Fransız yıldızın bireysel olarak rakip firmayla anlaşması olduğu için böyle bir durumun yaşandığını belirtti.

#r-2977720,2977752,2977743#

16 Ekim 2024