Tgrt Haber
İsrail'den Lübnan'a benzeri görülmemiş saldırı! Taşınabilir çağrı cihazlarına sızarak eş zamanlı patlattılar

Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail’in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. NNA'dan yapılan açıklamada, "Beyrut’un güney banliyöleri ile Lübnan’ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi." ifadelerine yer verildi.

Lübnan’da bazı çağrı cihazlarının, sahiplerinin üzerindeyken patladığı anlar sosyal medyada geniş yer buldu. Hizbullah üyeleri ve sağlık görevlilerinin de içinde oldu 2800'den fazla kişinin yaralandığı 2'si çocuk 12 kişinin ise hayatını kaybettiği duyuruldu. 

ABD: DUYMADIK, BİLMİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması olayıyla ilgili bir ilgilerinin olmadığını ve olayın sorumlusunun kim olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmayacaklarını duyurdu.

Taşınabilir çağrı cihazı (Pager)

ÖNCE SİNYAL SONRA İNFİLAK

Görüntülerde, taşınabilir cihazların sinyal vermesiyle sahiplerinin dikkatini çektiği ve ellerine aldıkları esnada infilak ettiği fark ediliyor.

Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedilirken yaralananlardan birinin de İran'ın Lübnan büyükelçisi Mojtaba Amani'nin olduğu ifade edildi. Büyükelçinin çağrı cihazının patlaması sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

İran'ın Lübnan büyükelçisi Mojtaba Amani

LÜBNAN: ULUSAL EGEMENLİĞİN İHLALİDİR

Lübnan hükümeti, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan çağrı cihazlarının patlatılmasını kınayarak bunun "İsrail'in suçu ve ulusal egemenliğin ihlali" olduğunu belirtti. 

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Lübnan'ın birçok bölgesinde çok sayıda çağrı cihazının patlamasına sebep olan İsrail'in siber saldırısı en güçlü ifadelerle" kınandı.

EN BÜYÜK GÜVENLİK İHLALİ

İsminin açıklanmaması kaydıyla Reuters haber ajansına konuşan bir Hizbullah yetkilisi, çağrı cihazlarının patlatılmasının İsrail ile yaklaşık bir yıldır süren savaşta örgütün maruz kaldığı “en büyük güvenlik ihlali” olduğunu söyledi.

Güney Lübnan'da, ülkenin doğusunda ve Beyrut'un güney banliyölerinde neredeyse eş zamanlı patlamalar olduğuna dair haberler alındığı bildirildi. 

BÜYÜK PANİK HAKİM

Al Jazeera muhabiri, Beyrut'ta panik yaşandığını ve ambulansların başkentin güney banliyölerinde yoğun bir şekilde çalıştığını bildirdi. Reuters, bölge sakinlerinin ilk patlamalardan 30 dakika sonra bile patlamaların devam ettiğini söylediğini aktardı. 

Resmî olarak savaş ilan edilmemiş olsa da, İsrail birlikleri ile Hizbullah arasındaki karşılıklı çatışmalarda çoğu Lübnan'da olmak üzere yüzlerce savaşçı ve İsrail tarafında da onlarca sivil ve asker hayatını kaybetti.

ÇELİK: SAVAŞI GENİŞLETMEK İSTİYOR

AK Parti Sözcüsü ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, saldırıyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Çelik, Netanyahu'nun savaşı Lübnan'a yaymak istediğini belirtti. Çelik,

"Netanyahu hükümeti savaşı genişletmek istiyor. Bu tutum önlenmeli" dedi. Çelik, "Bugün de 2800 insanın yaralanmasına 9 kişinin ölmesine yol açtılar. Bu da İsrail katliamlarının sınırı olmadığını gösteriyor. Bu katliam şebekesi eninde sonunda hukuk karşısına çıkacak."

diye konuştu.

#r-2972631,2966970#

 

17 Eylül 2024
2024 faturası belli oldu: Yeni yılda kamu konutları kira bedelleri ne olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ ile Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlendi. Yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 5,66 lira, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 8,85 lira, kaloriferli konutlarda metrekaresi 11,61 lira kira bedeli alınacak.

Bu kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan alınacak ilave kira bedeli metrekaresi 1,36 lira olarak belirlendi. Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan, bu tebliğdeki kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,58 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,24 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 4,81 lira, konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde metrekaresi 1,2 lira ilave kira bedeli alınacak.

KALORİFERLİ KONUTLAR

Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 4,64 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda, yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,54 TL tahsil edilecek.

#r-2922275,2922188#

31 Aralık 2023
Emekliye seyyanen zam mı, oransal zam mı verilmeli? SGK Uzmanı İsa Karakaş kritik formülü verdi

Açlık sınırı 19 bine dayandı. Yoksulluk sınırı ise 61 bin lirayı geçti. Rakamlar bu kadar yükselirken gözler bir kez daha emekli ve asgari ücretlinin zamlarına çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş hem çalışanın hem de emeklinin maaşları ile ilgili zam beklentilerini değerlendirdi.

“EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMASI GEREKİR”

Emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğine dikkat çeken İsa Karakaş, “SGK hangi işçiyi çalıştırırsan çalıştır, matrah olarak asgari ücreti baz alıyor. SGK işverene ‘asgari ücretin altında prim ödeyemezsin’ diyor. İster bakkal olsun ister esnaf prim ödemesini asgari ücret üzerinden ödenmesi lazım. Dolayısıyla en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması SGK’nın bu uygulaması nedeniyle gereklidir.” dedi.

“2003 YILINDA EMEKLİNİN MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETE YAKINDI”

İsa Karakaş asgari ücret ile emekli maaşı dengesini de geçmiş yıllardan ilginç bir örnekle açıkladı. Karakaş, “2003 yılında AK Parti geldiği zaman zamlar yaptı ve emekli maaşları da yükseltmişti.  2003 yılında en düşük SSK emeklisinin maaşı neredeyse 1,5 asgari ücrete yakındı. Geldiğimiz noktada bugün emekli maaşları asgari ücretin yüzde 60’ına kadar düştü. Sadece 2023 haziran ayında emekli maaşı asgari ücretin yüzde 80’ine denk geliyor.” diye konuştu.

"KÖK MAAŞA ZAM YAPILMAZSA İNFİALE YOL AÇAR"

Karakaş, kök maaş düzenlemesinin olmayacağı söylentilerine de dikkat çeken yorumda bulundu. Karakaş, “Emeklinin kök maaşına artış yapılmazsa ve 4 milyonun üzerinde emekli 10 bin TL maaş almaya devam ederse büyük bir infiale yol açar. Açlık sınırı şimdiden 19 bine dayandı. Temmuzda bu sınır ne olacak bilmiyoruz. Bu durumda açlık sınırının yarısının da altına düşecek bir emekli maaşını hayal bile etmek istemiyorum” dedi.  

“ÖNCE SEYYANEN ZAM, SONRA ORANSAL ZAM”

Açlık sınırının göz önünde bulundurulup, ne olursa olsun emekliye ‘seyyanen zam’ yapılması gerektiğini dikkat çeken İsa Karakaş, “Seyyanen zam olmadığı takdirde emeklilerin durumu düzelmez. Bir kereye mahsus seyyanen zam yapılacak, bu zamdan sonra artık mevcut sisteme dönülüp artık oransal şekilde zamlar yapılarak sistemin yürümesi lazım.” diye konuştu.

#r-2953130,2953375,2953158,2952942#

31 Mayıs 2024
Vatandaş balığa doyacak: Akdeniz’de sezon bereketli başladı!

Mersin'den 'Vira Bismillah' diyerek Akdeniz'de körfeze doğru açılan balıkçılar sezona bereketli başladı, çeşit çeşit balıklarla kıyıya döndü.

Doğu Akdeniz'de hava sıcaklığının Eğe ve Karadeniz'e göre yüksek olması nedeniyle sezonu her sene olduğu gibi bu yıl da balıkçılar 15 gün geç açtı. Mersin genelinden balıkçılar, tüm hazırlıklarını yapıp 15 Eylül'de 'Vira Bismillah' dedi.

BEREKETLİ GEÇTİ

321 kilometrelik denize kıyısı olan kentteki 7 balıkçı barınağından 441 teknenin bir çocuğu fırtına nedeniyle ilk gün açılamadı. Fırtınanın geçmesiyle birlikte denize açılan balıkçılar 2 gün süren avlarının ardından çeşit çeşit balıklarla kıyıya döndü. Sezonun ilk günlerinin bereketli geçtiği belirtilirken başta karides olmak üzere barbun, gümüş, istavrit, turna ve mercan gibi balıkların çıktığı ifade edildi.

“2 GÜN KALIYORUZ”

Teknede görev yapan tayfalardan Mehmet Güler, "Sezon yeni açıldığı için ilk avlar bereketli oluyor. Genelde 2 günde bir kıyıya dönüyoruz ancak mıntıkaya göre de değişebiliyor. Gittiğimiz bölge uzaksa 2 gün kalıyoruz, yakınsa bir gün kalıyoruz" dedi.

“MASRAFLAR AĞIR”

Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın da "Sezonu 15 Eylül'ü 16 Eylül'e bağlayan gece açtık. Bir de fırtına vardı. Fırtınaya rağmen zor bela arkadaşlar çalıştı. Dün ve bugün akşam gelmeye başladılar. Sezonun başı olduğu için iyi gözüküyor. Birkaç gün sonra da inşallah devam eder. Masraflar çok ağır, havalar da biraz sıcak gidiyor, balık fiyatları da nasıl olacak bilmiyoruz" dedi.

“TAZE VE ORGANİK”

Avda çıkan balıklarla ilgili de bilgi veren Sakın," İlk avda karides, barbun, turna ve istavrit gibi balıklarımız var. Balıklarımız piyasaya pazarlanacak. İnşallah vatandaşlarımıza uygun şekilde yansır. Taze ve organik" ifadelerini kullandı.

Balıkçı arkadaşlarına rastgele diyen Sakın, ilk haftaların genel de bereketli olduğunu ilerleyen süreçte balık popülasyonunun azaldığını kaydetti.

#r-2972732,2972015#

18 Eylül 2024
Ay'da yaşam için önemli adım: 'Oksijen bulma sorununu' çözecek sistem başarıyla test edildi

Uzayın derinliklerinde, insanlık tarihini değiştirecek bir yenilik daha gerçekleşti. Sierra Space, Ay'da yaşamı mümkün kılacak bir adım atarak, Ay toprağından oksijen çıkarabilen bir teknoloji geliştirdi. Şirket, NASA'nın Johnson Uzay Merkezi'nde yapılan zorlu termal vakum testlerinden başarıyla geçen Karbotermal Oksijen Üretim Reaktörü ile geleceğin uzay keşiflerinde önemli bir dönemece imza attı.

AY TOPRAKLARINDAN OKSİJEN ÜRETİLDİ

Ay toprağı (regolit) üzerinde yapılan bu testler, Dünya'dan gönderilecek kaynaklara bağımlılığı azaltarak Ay'da kendi kendine yeterli bir insan varlığı oluşturma fikrini gerçeğe dönüştürebilir. Bu sistem, otomatik ve bağımsız çalışarak Ay topraklarından oksijen elde etmeyi başardı.

NASA'nın Artemis misyonunun temel hedeflerinden biri olan Ay'da uzun süreli insan yerleşimi, Sierra Space'in geliştirdiği bu yeni teknolojiyle bir adım daha yaklaştı. Sierra Space CEO'su Tom Vice, "Apollo Ay'a yolculuğumuzu başlattı, Artemis ise bizi orada tutacak" diyerek bu gelişmenin önemini vurguladı. Vice'a göre bu sürdürülebilir gelecek, yerel doğal kaynakları kullanarak oksijen üretebilen teknolojilerin geliştirilmesiyle başladı.

TESTLERDE, AY TOPRAKLARI SİMÜLE EDİLDİ

Gerçekleştirilen testlerde, Sierra Space'in oksijen çıkarma sistemi iki hafta boyunca simüle edilmiş Ay toprağı üzerinde çalıştı. Ay'ın güney kutbuna benzer koşullarda gerçekleştirilen bu deneyler, oksijenin karbotermal indirgeme yöntemiyle başarıyla elde edilmesini sağladı. Bu teknoloji, ileride Mars gibi daha uzak hedeflerde de kullanılabilecek, uzayda kalıcı yerleşimlerin önünü açacak.

Sierra Space'in uzay altyapısı ekibinin tek çalışması bununla da sınırlı değil. Şirket, genişletilebilir modüller ve uzayda gıda üretim sistemleri gibi teknolojileri de geliştiriyor. Bu altyapının Ay'da kullanılması amaçlanıyor.

#r-2973205,2972419#

18 Eylül 2024
Aksaray’da aile dehşeti! Kadını kocası, kocayı da kayınpederi vurdu

Aksaray'ın Fatih Mahallesinde gece yarısı aile dehşeti yaşandı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, bir süre önce eşiyle kavga eden R.O. (30), babasının evine yerleşen karısı Fadimana Ok ile görüşmek istedi. Kadının görüşmeyi reddetmesi üzerine kayınbabasının evine giden R.O. burada araç içinde eşinin dışarıya çıkmasını bekledi. Babası M.A. ile apartmandan dışarı çıkan eşini gören R.O. araçtan inip eşine tabancayla kurşun yağdırdı.

KAYINPEDER DE DAMADINI VURDU

Kadın kanlar içinde yere yığılırken baba da belindeki tabancayı çıkartarak damadına ateş açtı. Kadın ve eşi yaralanırken silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

TALİHSİZ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yerdeki yaralı karı kocaya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılardan Fadimana Ok yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan kocası R.O. ise tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kayıplara karışan kayınbaba R.A.’nın peşine düşerken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.

#r-2973243,2973130#

19 Eylül 2024
Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarını yapan şirket hayalet çıktı! Budapeşte'deki adresi bulundu

Lübnan ve Suriye'de dün 5 bine yakın Hizbullah mensubuna ait çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması, küresel çapta ilgi uyandıran bir olay haline geldi. Adeta bir film senaryosunu anımsatan saldırıda kullanılan fünyeleri ürettiği iddia edilen Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, cihazları Hizbullah tarafından Budapeşte'deki BAC isimli Avrupalı ​​bir distribütörün satın alındığını duyururken gözler bu şirkete çevrildi. Ancak şirketin merkezi olarak gösterilen adres boş çıktı.

ŞİRKETİN CEO'SU ORTAYA ÇIKTI

Reuters'ta yer alan habere göre, BAC Consulting KFT'nin ofisleri Budapeşte'nin bir banliyösünde bej renkteki iki katlı bir binada bulunuyor. Google Haritalar'daki fotoğraflardan, binanın bir yerleşim bölgesinde, başka bir tek aileli evin duvarları arasında, çok özellikli olmayan bir konumda yer aldığı görülüyor. Şirketin adının ise bir A4 kağıda yazılıp cama yapıştırıldığı görülüyor.

Binada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi Reuters'a, BAC Consulting'in adreste kayıtlı olduğunu ancak orada fiziksel bir varlığının bulunmadığını söyledi. Şirketin CEO'su Cristiana Barsony-Arcidiacono, LinkedIn profilinde UNESCO dahil çeşitli kuruluşlarda danışman olarak çalıştığını belirtmiş.

"ARACIYIM, BEN ÜRETMEDİM"

Cristiana Barsony-Arcidiacono profilinde "Şirket 2010'dan önce Budapeşte'de bir ofis açılmasıyla kuruldu ve o zamandan beri danışman ekibini genişletti" diyor .

Bugün NBC ile yaptığı telefon görüşmesinde Cristiana Bársony-Arcidiacono, şirketinin Gold Apollo ile ortaklık kurduğunu doğruladı. Ancak zil sesleri ve patlamalar sorulduğunda, “ Zilleri ben yapmıyorum. Ben sadece aracıyım. Sanırım yanlış anladınız" yanıtını verdi.

#r-2973119,2973107,2973082,2973032#

 

18 Eylül 2024
'Kursk için' yazan kılıçla infaz ettiler! Ülke kan donduran görüntüyle ayağa kalktı

Ukrayna, bir savaş esirinin üzerinde 'Kursk için' yazılı kılıçla infaz edilmiş halde bulunmasının ardından soruşturma başlattı. Rus toprağı Kursk'u, Ukrayna ordusunun elinde tutması ve oradaki çok sayıda Rus askerini esir alması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i çileden çıkardı. Savaşta Ukrayna'nın atağa geçmesi, Rusya'ya bir kez daha savaş suçu işletti. 

GÖĞSÜNE KILIÇ SAPLANMIŞ

Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerde, molozlarla dolu bir yolda, göğsüne bir kılıç saplanmış, sırt üstü yatan bir adam görüldü. Kanlar içinde kalan esirin, ellerinin bantlı olması da dikkatlerden kaçmadı. Kılıcın üzerinde ise Kiril alfabesiyle 'Kursk için' yazıyordu. 

Ukrayna Başsavcılığı, olayın Donetsk bölgesinde bulunan Novohrodivka şehrinde gerçekleştiğini doğruladı. Fakat nerede, ne zaman öldürüldüğüne dair açıklama yapılmadı.

''SAVAŞ SUÇU!''

Ukraynalı yetkililer 'savaş suçu' olarak tanımladıkları olayla ilgili "acil soruşturma" başlatıldığını söyledi.

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya, Ukrayna'ya ait her şeyi yok etme, tüm dünyaya korkunç zulmünü gösterme ve medeni dünyanın tüm değer ve normlarını alaycı bir şekilde hiçe sayma yönündeki kasıtlı politikasını sürdürüyor.''

"Amacımız bu suçlara karışan herkesi bulup cezalandırmak. Dünya işgalcilerin vahşetini görmeli. Bu kötülüğü ancak ortak çabalarla cezalandırabiliriz."

''BARBARLIĞIN KANA SUSAMIŞLIĞIN BOYUTU''

Ukrayna İnsan Hakları Komiseri Dmytro Lubinets ise sosyal medya hesabından "Ruslar silahsız bir Ukraynalı savaş esirini kılıçla idam etti. Elleri bantla bağlanmıştı. Barbarlığın ve kana susamışlığın boyutunu kavramak mümkün değil" mesajını paylaştı. 

#r-2973159,2973146#

18 Eylül 2024
Galatasaray'a Fenerbahçe derbi öncesi Icardi müjdesi: Tedavisi sona erdi

Son 2 sezonda gösterdiği performansla Galatasaray'ın şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan Mauro Icardi, Süper Lig'in 4. haftasında oynanan ve sarı kırmızılıların 5-1'lik galibiyetiyle tamamlanan Adana Demirspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmıştı.

TEDAVİ İÇİN ARJANTİN'E GİTMİŞTİ

Ligin son gol kralı ünvanının sahibi Icardi, maçın ilk yarısında bacağını tutarak kendini yere bırakmış, sahada yapılan tedavi sonrasında oyundan alınmıştı. Özel izin alarak Arjantin'e giden yıldız golcünün tedavisi bir süredir ülkesinde devam ediyordu.

İSTANBUL'A DÖNDÜ

Sakatlığı nedeniyle ülkesi Arjantin'de tedavi gören Mauro Icardi, Galatasaray'ın cumartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı derbi öncesi İstanbul'a döndü. Icardi'nin tedavisinin İstanbul'da devam edeceği öğrenilirken, yıldız futbolcunun derbi öncesi takımla bir araya gelmesi yüzleri güldürdü.

ICARDI FENERBAHÇE DERBİSİNDE OYNAYACAK MI?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, dün akşam oynanan Gaziantep FK maçından sonra yaptığı açıklamada Icardi'nin sağlık durumuna ilişkin konuşup, Fenerbahçe derbisinde kesinlikle forma giyemeyeceğini açıkladı.

Icardi'nin tedavisinin sürdüğünü belirten Buruk, "Şu anda oynayabilecek durumda değil. Antrenmanlara çıkacak ama oynaması için çok erken. Onun tam olarak iyileşmesi ve takımla antrenmanlara başlayabilmesi için bir hafta, 10 gün süreye ihtiyacı olacak. Fenerbahçe maçında kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı.

#r-2973222,2973220,2973204,2973186#

19 Eylül 2024
Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklamıştı! Savunması şoke etti: Kadınları suçladı

Eskişehir'de geçen yıl haziran ayında Tepebaşı ilçesinde meydana gelen olayda; Spor eğitmeni Gamze C., arkadaşıyla yürürken, 3 ay önce ayrıldığı eski sevgilisi Fatih D.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Gamze C., vücuduna aldığı 15 bıçak darbesiyle yaralandı ve Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın ardından kaçan Fatih D., polis tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, hakkında 14 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Fatih D. ve taraf avukatları hazır bulundu. 

ŞAKA GİBİ SAVUNMA: AMACIM ÖLDÜRMEK OLSAYDI...

Mahkemede tutuklu sanık Fatih D., eski sevgilisi tarafından iftiraya uğradığını öne sürerek, "Başka erkeklerle ilişkisi olduğunu öğrenince ayrılmak istedim ve ona verdiğim borcu geri istedim. Uzaklaştırma kararı iftiralarla ve yalan beyanlarla alındı. Bana atılan suçlar, işlemediğim suçlardır. Ailesine yönelik tehdit suçları da üzerime yıkıldı. Yaklaşık 200 cumhuriyet altını ve 2 milyon 250 bin TL dolandırıldım. Takip ettiğimi söylüyorlar ama zaten nerede olduğunu biliyordum. Amacım öldürmek olsaydı bunu dükkanında yapardım. O gün tehdit mesajı attığımı iddia ettiler ama bunu kanıtlayamadılar. Eğer suç işlemiş olsaydım, kabul eder ve cezamı çekerdim. Savcı mütalaasında çelişkiye düştü; olay anıyla ilgili mütalaa açıklaması ile güvenlik kamerası görüntüsü birbirini tutmuyor" ifadelerini kullandı.

"BEN BIÇAKLA VURMADIM, TELEFONLA VURDUM"

Kadın olmasından dolayı ağır ceza talep edildiğini ve bıçak kullanmadığını öne süren Fatih D., "Bıçak bende değildi. Ben bıçakla vurmadım, telefonla vurdum. Kadın olmanın avantajını kullanarak en ağır cezayı almamı istiyorlar. Bıçakta parmak izim var mı bilmiyorum. Eğer öldürmek isteseydim, orada yapardım. Bıçak taşımadım, bu kesin" diye konuştu.

KADINLARI SUÇLADI

6284 sayılı kanunun kötüye kullanıldığını savunan Fatih D., "Yalan beyan veren kadınlarla, doğruyu söyleyen kadınların karakolda ayrılmasını istiyorum. Devletimizin, 6284 yasasını suistimal eden kadınları ayırt etmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Fatih D.'yi 'Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl, 'Israrlı takip' suçundan 1 yıl 6 ay ve 'Ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

18 Eylül 2024
"Çözen Kazanır Ekstra" sonuçları (29 Ağustos) açıklandı! İşte ilk 10'a giren isimler

Her gün, 5 bin TL’lik hediye çekinden iPhone 15’e kadar birçok farklı ödüller yarışmanın birincisine armağan ediliyor. Gelecek ödüller arasında araba, arsa ve evin olacağı yarışma programı 30 dakika sürerken yarışmacılara 15’er soru soruluyor.

SONUÇLAR TGRTHABER.COM VE SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDA

“Çözen Kazanır Ekstra” programına katılan yarışmacılar arasında birinci olan ve ilk on sıraya giren isimlerin listesiyle birlikte cevap anahtarları da  tgrthaber.com ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılıyor.

29 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ ÇÖZEN KAZANIR EKSTRA’DA İLK 10’A GİREN YARIŞMACILARIN İSİMLERİ

ÇÖZEN KAZANIR EKSTRA'YA NASIL KATILABİLİRSİNİZ? (KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ)

Seyircileri ekran başından interaktif bir deneyime sürükleyen Çözen Kazanır Ekstra yarışma programına katılmak için hiçbir mülakat ve başvuru şartı bulunmuyor. Programa katılmak isteyen izleyiciler evde veya herhangi bir yerden dahil olabiliyor. Çözen Kazanır Ekstra programına katılım için yoğunluk yaşamamak adına şimdi de başvurabilirsiniz.

Çözen Kazanır Ekstra programına katılmak için sadece bir akıllı telefon, bilgisayar veya tabletinizin olması yeterli oluyor. TGRT Haber'in öncelikle resmi yarışma sitesine Telefon numaranız, e-mail adresiniz veya Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş yaptıktan sonra yarışmanın başlamasını beklemeniz yeterli olacak. Yarışma başladığında Aygül Aydın tarafından sorular televizyon ekranlarında sorulacak. İzleyiciler ise cevapları telefon, bilgisayar veya tabletlerinden yanıtlayacak.

#r-2969137,2969044,2961743,2953916#

29 Ağustos 2024