Tgrt Haber
Samsunspor'da Thomas Reis'ten Jose Mourinho vurgusu!

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Samsunspor'un teknik direktörü Thomas Reis, "Fenerbahçe çok zorlu ve iyi bir takım, böyle bir takıma 2 defa geriden gelmek kolay olmadı." dedi.

Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe karşısında çok iyi performans gösterdiklerini söyledi.

İlk yarıda sakin kalmayı başaramadıklarını anlatan Reis, "İkinci yarıda çok daha iyi performans gösterdik. Fenerbahçe çok zorlu ve iyi bir takım, böyle bir takıma 2 defa geriden gelmek kolay olmadı. Fenerbahçe’ye karşı aldığımız 1 puan da iyi." ifadesini kullandı.

Bazen basit goller yediklerine işaret eden Reis, şöyle devam etti.

"Göztepe’ye karşı da böyle hatalı gol yemiştik, Fenerbahçe maçında da benzer bir gol yedik. İletişimimizin iyi olması lazım. Basit goller yemememiz lazım. Fenerbahçe’nin bulduğu bir pozisyon değildi, bizim hatamızdan ilk golü yedik. Oyuncularımın son dakikaya kadar maçı bırakmaması çok önemli. 90 dakika boyunca vazgeçmemeleri, inançlarını kaybetmemeleri gerektiğini takımımla konuşuyorum. Umarım bundan sonraki maçlarda ilk golü atan biz oluruz. Golü yesek bile tekrardan geri gelmesini bilen takımız. Bunu başardığımız için çok mutluyuz."

Reis, Mourinho'nun harika bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Ligin geri kalan kısmında iyi şans diliyorum. Üçüncü golü atmış olsalar belki maç orada bitecekti. Benim için iyi bir rol model diyebilirim. Bugün de kendisiyle ilk defa görüşme fırsatım oldu." şeklinde konuştu.

 

20 Ekim 2024
FETÖ elebaşısı Gülen için, “Mekanı cennet olsun” diyen gazeteciye gözaltı

Yerel bir haber sitesinde haber sunan gazeteci Aysın Komitgan'ın Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili sözleri gündeme oturdu. Komitgan, Gülen'in ölümüyle ilgili, “Birkaç kez gündeme gelen, gerçek olmadığını öğrendiğimiz Fetullah Gülen'in ölüm haberi geldi. Kendisi dün vefat etmiş. Yakın kaynaklarından ve yeğeninden ölüm haberi teyit edildi. Ne diyelim. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, “Terör propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Aysın Komitgan'ı ifadesine başvurmak üzere emniyete davet etti. Gözaltına alınan Komitgan'ın ifadesinin ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

"TERS DÜŞEN İFADELER BİZLERİ DE DERİNDEN YARALAMIŞTIR"

Bu arada, Bursadabugun isimli internet sitesinin yönetiminden yapılan açıklamada, “Bugün Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı ile yapılan bir TV röportajında kurumumuzda köşe yazarı ve genel yayın yönetmeni olarak çalışan Aysın Komitgan tarafından vatan haini, terörist başının ölümü ile ilgili yapılan ve toplumumuzun hassasiyetlerine ters düşen ifadeler bizleri de derinden yaralamıştır. Hangi maksatla olursa olsun toplumumuzda bu tarz olumsuz etkilere neden olacak bir sürecin içinde kurumumuzun adının geçmesi kesinlikle tarafımızca da asla kabul edilemez. Ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü her şerefli vatan evladında olduğu gibi bizlerin de kırmızı çizgisidir. Hain darbe girişiminin mimarı FETÖ elebaşının ve havarilerinin; başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere bu Yüce Milletin önünde verecekleri hesap tüm toplumumuz gibi bizim de en büyük isteklerimizdendir. Bu kapsamda gereken adımları ivedilikle atacağımızdan değerli okuyucularımızın şüphesi olmasın” ifadelerine yer verildi.

"FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜMÜNE RAHMET DİLEMEM ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Öte yandan, Gazeteci Aysın Komitgan da şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Canlı yayın şartları altında söylenen kimi ifadeler, özellikle de toplumsal açıdan bu gibi hassas dönemlerde ne yazık ki farklı yorumlanabiliyor. Duygularımı açıkça ifade etmem gerekirse 40 yıllık gazetecilik kimliğimden bağımsız olarak, ömrünü Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı geçirmiş, aynı zamanda CHP üyesi bir Türk vatandaşı olarak ülkemize karşı hain planları olan Fetö elebaşının ölümüne rahmet dilemem asla mümkün değildir. Ne ben ne de ailem, hayatlarının hiçbir döneminde bu tarz tarikatlar ile uzaktan yakından bağ kurmamıştır. Dolayısıyla gerek yakın çevrem, gerekse de mesleki olarak iletişimde olduğum herkes çok iyi bilir ki ülkemize karşı haince planlar yapan bu şahsa karşı, ilk günden bu yana tavrım da duruşum da nettir. Ancak duygularımı canlı yayında tam olarak yansıtamamaktan ötürü böyle bir ifadeyi kullanmış bulundum. Canlı yayında söylenen sözlerin geri dönüşünün olmasından dolayı da maalesef aklıma gelen yüzlerce kelime arasından bunu kullanmış bulundum. Fakat insani duygularla söylenmiş bir cümlenin bu denli çarpıtılması gerçekten üzücü. Bu yüzden farklı bir algıya neden olan bu hatalı sözlerimden dolayı şahsım ve kurumum adına kamuoyundan özür diliyorum”

21 Ekim 2024
2024 faturası belli oldu: Yeni yılda kamu konutları kira bedelleri ne olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ ile Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlendi. Yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 5,66 lira, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 8,85 lira, kaloriferli konutlarda metrekaresi 11,61 lira kira bedeli alınacak.

Bu kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan alınacak ilave kira bedeli metrekaresi 1,36 lira olarak belirlendi. Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan, bu tebliğdeki kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,58 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,24 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 4,81 lira, konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde metrekaresi 1,2 lira ilave kira bedeli alınacak.

KALORİFERLİ KONUTLAR

Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 4,64 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda, yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,54 TL tahsil edilecek.

#r-2922275,2922188#

31 Aralık 2023
Emekliye seyyanen zam mı, oransal zam mı verilmeli? SGK Uzmanı İsa Karakaş kritik formülü verdi

Açlık sınırı 19 bine dayandı. Yoksulluk sınırı ise 61 bin lirayı geçti. Rakamlar bu kadar yükselirken gözler bir kez daha emekli ve asgari ücretlinin zamlarına çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş hem çalışanın hem de emeklinin maaşları ile ilgili zam beklentilerini değerlendirdi.

“EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMASI GEREKİR”

Emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğine dikkat çeken İsa Karakaş, “SGK hangi işçiyi çalıştırırsan çalıştır, matrah olarak asgari ücreti baz alıyor. SGK işverene ‘asgari ücretin altında prim ödeyemezsin’ diyor. İster bakkal olsun ister esnaf prim ödemesini asgari ücret üzerinden ödenmesi lazım. Dolayısıyla en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması SGK’nın bu uygulaması nedeniyle gereklidir.” dedi.

“2003 YILINDA EMEKLİNİN MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETE YAKINDI”

İsa Karakaş asgari ücret ile emekli maaşı dengesini de geçmiş yıllardan ilginç bir örnekle açıkladı. Karakaş, “2003 yılında AK Parti geldiği zaman zamlar yaptı ve emekli maaşları da yükseltmişti.  2003 yılında en düşük SSK emeklisinin maaşı neredeyse 1,5 asgari ücrete yakındı. Geldiğimiz noktada bugün emekli maaşları asgari ücretin yüzde 60’ına kadar düştü. Sadece 2023 haziran ayında emekli maaşı asgari ücretin yüzde 80’ine denk geliyor.” diye konuştu.

"KÖK MAAŞA ZAM YAPILMAZSA İNFİALE YOL AÇAR"

Karakaş, kök maaş düzenlemesinin olmayacağı söylentilerine de dikkat çeken yorumda bulundu. Karakaş, “Emeklinin kök maaşına artış yapılmazsa ve 4 milyonun üzerinde emekli 10 bin TL maaş almaya devam ederse büyük bir infiale yol açar. Açlık sınırı şimdiden 19 bine dayandı. Temmuzda bu sınır ne olacak bilmiyoruz. Bu durumda açlık sınırının yarısının da altına düşecek bir emekli maaşını hayal bile etmek istemiyorum” dedi.  

“ÖNCE SEYYANEN ZAM, SONRA ORANSAL ZAM”

Açlık sınırının göz önünde bulundurulup, ne olursa olsun emekliye ‘seyyanen zam’ yapılması gerektiğini dikkat çeken İsa Karakaş, “Seyyanen zam olmadığı takdirde emeklilerin durumu düzelmez. Bir kereye mahsus seyyanen zam yapılacak, bu zamdan sonra artık mevcut sisteme dönülüp artık oransal şekilde zamlar yapılarak sistemin yürümesi lazım.” diye konuştu.

#r-2953130,2953375,2953158,2952942#

31 Mayıs 2024
Konya'da yırtıcı kuşlara şefkat eli: Göçü yarım kalan akbabalar, rehabilitasyona alındı

Konya'da akbabalar, yarım kalan yolculuklarının ardından kendilerine yepyeni bir durak buldu: Karatay Belediyesi Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi. Yırtıcı kuşlar, göç ederken karşılaştıkları zorluklar nedeniyle koruma altına alındı ve merkezde özel olarak hazırlanan alanlarda konuk ediliyor.

Akbabalar yaralı veya hasta olarak merkeze getirilmiş olup, tedavileri ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan ve göçe hazır duruma getirildikten sonra serbest bırakılacak. Edinilen bilgiye göre 4 küçük akbaba ve 1 kara akbaba merkezde misafir ediliyor. Burada günün belirli saatlerinde karınları doyuruluyor, bakımları ve pansumanları veterinerler tarafından yapılıyor.

HAYVANLARI DOĞAYA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORLAR

Karatay Belediyesi Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Başveteriner Hekimi Ufuk Ertürk, konuyla ilgili bilgiler verdi. Doğada hasta, yaralı, düşkün halde bulunan vahşi hayvanların tedavilerini ve bakımlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertürk, her canlının ekosistem için önemli olduğunu vurguladı ve merkeze getirilen hayvanları öncelikle doğaya kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

DÜNYADA 8 GÖÇ ROTASI BULUNUYOR

Ufuk Ertürk, dünyanın toplam 8 göç rotasına ev sahipliği yaptığını ve Türkiye'nin de Karadeniz-Akdeniz rotasında olduğunu söyledi. Her yıl ilkbaharda ve sonbaharda Türkiye'nin göçmen kuşlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Ertürk, bu kuşlardan bazılarının ise doğal engeller, enerji nakil hatları, uçak çarpmaları, avcılık, beslenme alanlarının kaybolması gibi sebeplerle göçünü tamamlayamadığını kaydetti.

Yaralanan, hastalanan veya bitkin düşen kuşların duyarlı vatandaşların ihbarı ya da saha personelinin dikkatiyle tespit edildiğini, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince de rehabilitasyon merkezine getirildiğini dile getiren Ertürk, tedavisi ve rehabilitasyon süreci yetişen hayvanların aynı göç döneminde sürüsüne katılmak üzere doğaya bırakıldığını, tedavisi yetişmeyenlerinse bir sonraki göç dönemini beklediğini belirtti ve ekledi:

"Bu süre zarfında rehabilitasyon merkezimizde veteriner hekimler nezaretinde beslenme ve sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor. Rehabilitasyon merkezinde şu anda 5 akbabamız bulunuyor. Akbabalarımızın tedavi ve rehabilitasyon süreçleri, içinde bulunduğumuz göç döneminde tamamlanamayacak. O yüzden bu hayvanlarımızın doğaya salınması, bir sonraki göç dönemine kaldı."

Ertürk, akbabalar için kendi türlerine özgü habitat alanları oluşturduklarını belirterek, yırtıcı göçmen kuşların rehabilitasyonunu ve beslenmesinin yapıldığı büyük bir kafesleri olduğunu ve burada bakıcılarının her gün akbabaları doğada yedikleri besinlerle besledini sözlerine ekledi. "Veteriner hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, onları göçe hazırlamak için günlük sağlık taramalarını, devam eden tedavi süreçleri varsa o uygulamalarını gerçekleştiriyor" diye konuştu.

#r-2978456,2978513#

20 Ekim 2024
FETÖ kumpası sonrası intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın eşinden 'Gülen' paylaşımı: Ateşi bol olsun

Elinde birçok kumpas davası, suikast ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi olayların bulunduğu FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hayatını kaybetti. 2009 yılında yürütülen "Amirallere Suikast" soruşturması sırasında 19 Aralık'ta intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, Gülen'in ölüm haberi sonrası sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı.

"ELLERİ KANLI ŞEKİLDE..."

Nilüfer Tatar, açıklamasında Fethullah Gülen için “

Bu dünyayı elleri kanlı bir şekilde terk etti

” ifadelerini kullandı.

"ATEŞİ BOL OLSUN"

Nilüfer Tatar kocasının ölümünden sorumlu olarak gördüğü Gülen'in ölümünün ardından şu sözleri paylaştı:

"Ahımız Var… Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı askerine ihanet eden terörist başının ölüm haberini aldık. Ellerinde kan ile bu dünyadan defolup gitti, cehennem ateşi bol olsun"

NE OLMUŞTU? 

5 Aralık 2009'da "Amirallere suikast" soruşturması kapsamında tutuklanan ve Hasdal Askerî Cezaevi'ne gönderilen Yarbay Ali Tatar, 16 Aralık'ta tahliye edildi.

Tatar hakkında savcının itirazı üzerine tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ali Tatar kararın ardından Beylerbeyi'ndeki evinde 19 Aralık 2009 sabahı arkasında bir not bırakarak intihar etti. Ölümünden sonra amirallere suikast iddiası ile tutuklanmasına neden olan belgedeki el yazısının kendisine ait olmadığı belirlendi.

Tatar'ın tutuklanmasını talep eden savcı Süleyman Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alındı ve "FETÖ üyeliğinden" 13 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Tutuklama talebini kabul eden hâkim Metin Özçelik ise "FETÖ üyeliğinden" ve "görevi kötüye kullanmaktan" 10 yıl hapis cezası aldı.

22 Ekim 2024
Çiçekçiyi tek yumrukla öldüren zanlının ifadeleri ortaya çıktı

Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Andızlı Sokak üzerinde bulunan toptan çiçek satışı yapılan bir işletmede tek yumrukla çiçekçiyi öldüren şahısın ifadeleri ortaya çıktı. Çiçekçi Eşref Yunus Yıldırıcı’yı öldüren Kıvanç Şensöz, çiçekçiyi daha önceden tanıdığını, eşinin fotoğraflarının paylaşılmasının ardından kendisini aradığını ve fotoğrafları neden izin almadan paylaştıklarını söylediği öğrenildi.

Konuşma sırasında tehdit ve hakarette bulunmadığını belirten Kıvanç Şensöz ifadesinde, “Ben yaptıklarının hırsızlık olduğunu bu fotoğrafların kendi eserim olduğunu ve haklarında şikayette bulunacağımı söyledim. Bana Eşref Yunus ‘İstediğin yere şikayet et, ne yaparsan yap elinden geleni ardına koyma’ dedi, ben de bunun üzerine “Senle anlaşamayacağız ben Ali O.'yu arayacağım’ dedim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

SİNİRİNE HAKİM OLAMADI

İfadesinde yapılan telefon konuşması sırasında Eşref Yunus Yıldırıcı’nın kendisine gelebileceğini söylemesi üzerine konum attığını ancak gelmediğini belirten Şensöz, “Ali O.'yu aradım durumu anlattım eşimin fotoğraflarını paylaştıklarını anlattım ve yaptıklarının hırsızlık olduğunu anlattım. Bana onlarla konuşacağını ve onların kulağını çekeceğini söyledi. Konu kapandı ve ben beni aramalarını bekledim. Akşam saatlerinde depoya gittim, Ali abiye konuşup konuşmadığını sordum, sonrasında paylaşmış olduğu fotoğrafı gösterdim ve ‘Konuşmak için çağır’ dedim. O sırada Eşref Yunus geldi. Ben kendisine neden böyle şeyler yapıyorsun eşimin fotoğraflarını paylaşıyorsun dedim. Sinirime hakim olamadım ve kendisine yumruk attım. O esnada Ali O. geldi ve bizi ayırdı. Ben daha sonra Eşref'i kanlar içinde görünce kucağıma aldım ve ağzını açtım nefes almasını sağladım, o şekilde ambulansın gelmesini bekledim” dediği öğrenildi.

“BU NOKTAYA GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM”

Kendisinin iddia edildiği gibi boksör ve bodyguard olmadığını ifadesine ekleyen Şensöz, “Ben sadece Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunuyum. Ben konuşmalar esnasında şahıslarına karşı kesinlikle küfür etmedim. Bir anlık eşimin fotoğraflarını paylaşmalarından dolayı sinirime hakim olamayıp Eşref Yunus'u darp ettiğim doğrudur. Ben olayın bu noktaya geleceğini düşünmedim, ben kavga ederiz sonra barışırız diye düşündüm. Bu olayın yaşanma sebebi en başında eşimin fotoğraflarının bizim eserlerimizi bizden izin almadan Antalya bölgesinde kasıtlı olarak paylaşılmayıp Bodrum bölgesinde paylaşıldığını tespit ettik” dediği öğrenildi.

OLAY

12 Ekim Cumartesi günü Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Andızlı Sokak üzerinde bulunan toptan çiçek satışı yapılan bir işletmede meydana gelen olayda, Kıvanç Şensöz'ün (34) yabancı uyruklu olduğu öğrenilen eşi tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan çiçek buketi fotoğrafları, Eşref Yunus Yıldırıcı'nın (29) kız kardeşi F. Y. tarafından ekran görüntüsü alınarak işletmeye ait sosyal medya hesabından paylaşılmıştı.

Fotoğrafı fark eden Kıvanç Şensöz ile Eşref Yunus Yıldırıcı arasında fotoğrafın paylaşımı nedeniyle tartışma yaşandı. Kardeşinin hata yaptığını belirten Eşref Yunus Yıldırıcı, Kıvanç Şensöz'den özür dileyerek fotoğrafları sosyal medyadan sildi.

TEK YUMRUKTA KOMAYA SOKTU

Ancak eşinin çektiği buket fotoğraflarının paylaşılmasına sinirlenen Kıvanç Şensöz, akşam saatlerinde Yıldırıcı'nın bulunduğu çiçek deposuna gitti. Yıldırıcı ile birlikte deponun içine giren Şensöz bir anda dönerek Yıldırıcı'ya yumruk attı. Aldığı yumruk darbesi ile Yıldırıcı bilincini kaybederek yere yığılırken Kıvanç Şensöz vurmaya devam etti. Olay, güvenlik kamerasına da saniye saniye yansırken, olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bilinci kapalı olan Eşref Yunus Yıldırıcı 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kepez Devlet Hastanesine kaldırılırken, Kıvanç Şensöz ise olay yerine gelen devriye ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Çiçekçi Eşref Yunus Yıldırıcı 6 gün sonra hayatını kaybetmişti.

#r-2978182,2977608#

21 Ekim 2024
Somer Sivrioğlu MasterChef'in en zengin jüri üyesini açıkladı

Son yılların popüler yemek yarışması programı MasterChef'in sevilen jüri üyesi Somer Sivrioğlu, ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın YouTube programına konuk oldu. Kıyafetlerindeki kombinlerle dikkat çeken ve programın en renkli üyelerinden olan Sivrioğlu, jüriler arasındaki en zengin üyeyi açıkladı.

ALDATMA İTİRAFI...

Programda özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Somer Sivrioğlu, boşanma sürecini anlatıp ayrılığında çok hatası olduğunu itiraf etti. Sivrioğlu, Hülya Avşar'ın "Karını aldattın mı?" sorusuna "Aldatma falan başka işler de ama 20 yıl beraberdik ya. Şaka bir tarafa herkesle sevgili olunur, herkesle evlenilir ama herkesle çocuk paylaşılmaz. O konuda çok şanslıyım. İyi ki çocuklarımın Aslı gibi anneleri var" sözleriyle cevap verdi.

MASTERCHEF'İN EN ZENGİN JÜRİSİ KİM?

Maddi durumuyla ilgili açıklama yapan Somer Şef, "Mehmet Yalçınkaya hepimizden iyi. 2 tane mekanı var Bodrum'da" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLİ BİRİ BENİM RESTORANIMDA YEMEK YİYEMEZ"

Kendi restoranındaki fiyatlarla ilgili de konuşan Somer Sivrioğlu, asgari ücretli bir kişinin kendi restoranında yemek yiyemeyeceğini de dile getirdi.

YARIŞMAYA KATILMA HİKAYESİNİ ANLATTI

Masterchef yarışmasıyla yollarının nasıl kesiştiğini açıklayan Sivrioğlu, "Aslında çok komik bir tesadüf oldu. Her yıl Türkiye'ye bir ay geliyordum zaten Avustralyalı gurmeleri ve yazarları getiriyordum. O sene geldiğimde de konferansa konuşmacı olarak çıkacaktım. Konferans iptal oldu. O sırada da Masterchef falan okudum. Gideyim bari bir programa dedim. Bir arkadaşıma söyledim, yapımcılara ulaştılar. Aradaki misafir şef olayını atlamış birisi. Onlar da uzun zamandır beni arıyorlarmış" dedi.

"ŞEFLİK EĞİTİMİM YOK"

"Zayıf şefe güvenmeyin derler bizim sektörde" ifadelerini kullanan Somer Şef, aşçılık eğitimi almadığını belirtti. Önceden restoran yöneticisi olduğunu, sonradan şefliğe geçtiğini söyleyen Sivrioğlu, "Ben istediğimi yaptıramadığım için şef olanlardan bir tanesiyim. Benim eğitimim turizm otel işletmeciliği üstüne. Benim şeflik eğitimim yok. Kendim geçtim mutfağa ve kendim yapmaya başladım" şeklinde konuştu.

"MEHMET DE BEN DE ZAYIFLADIK"

Program çekiminin olduğu günlerde sadece kahve içerek başladığını açıklayan Somer şef, "Çekim olan günlerde başka hiçbir şey yemiyorum. Kaptanlık oyunları çok zor oluyor. Mehmet ile ben de baya kilo verdik. Şimdi yavaş yavaş çıkıyor. Dışarı çıktığımızda da sağ olsun insanlar yemek getiriyor" ifadelerini kullandı.

20 Ekim 2024
Fetullah Gülen’in ölümünü davul zurna ile kutladılar

15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminden 8 yıl sonra, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölüm haberini alan 15 Temmuz gazileri, Sincan Cezaevi Kampüsü önünde davul zurnalar eşliğinde kutlama yaptı.

Grup adına konuşan Mehmet Celal Almaz, Gülen’in ölüm haberinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, devlete ihanet edenlerin Türkiye'den uzak bir yerde, vatansız olarak toprağa verileceğini söyledi.

"LİDERİNİZ ÖLDÜ, SİZ DE AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

Gülen’in ölümünün ardından örgüt üyelerine hitap eden Almaz, “Lideriniz öldü, siz de aklınızı başınıza alın. Vatansız ölmek yerine tövbe edip devletten af dileyin. Bedelinizi ödeyip, devletimizin şefkatiyle yerinizi alın” çağrısında bulundu. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopter ateşiyle yaralandığını belirten gazi Emine Aydınbelge ise, “Gülen ve onun izinden gidenlere ders olsun. Yaptıkları yanlarına kalmıyor, hem bu dünyada hem de ahirette hesap verecekler. Buradayız çünkü FETÖ öldü diye bu işin bittiğini düşünmediklerini göstermek istiyoruz” dedi.

"GÜLEN'LE BİZZAT HESAPLAŞACAĞIZ"

Gazi Ahmet Çaykara da iyilik veya kötülük yapan herkesin hesap vereceğini vurgulayarak, “Biz mahkeme safahatında Amerika’nın aparatı ve mankurtlaşmış robotları ile hesaplaştık. Bunların bir kısmı cezalarını aldı, bir kısmının da hukuk süreci devam ediyor. Biz devlete inanan birisi olarak hesaplaşmaya devam edeceğiz. Asıl hesaplaşmanın Mahkeme-i Kübra da olacağını biliyoruz. Orada o insanların ve onların lideri olarak görülen Gülen’le bizzat hesaplaşacağız. Biz hakkımızı helal etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

#r-2978673,2978669,2978614,2978593#

21 Ekim 2024