Tgrt Haber

MEB duyurdu! 4 il için kritik karar, iller arası yer değiştirme başvurusu alınacak

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
01 Eylül 2023 22:34 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 22:39
MEB duyurdu! 4 il için kritik karar, iller arası yer değiştirme başvurusu alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranlar, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı​'nca, Kahramanmaraş​ merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman​, Hatay​, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre; söz konusu bu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem​ nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...