Tgrt Haber

ÖSYM'den sınavlara 'deprem' düzenlemesi: Başvuru tarihleri değişti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Şubat 2023 17:03 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:38
ÖSYM'den sınavlara 'deprem' düzenlemesi: Başvuru tarihleri değişti

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de büyük yıkıma yol açtı. Türkiye genelinde okullar 1 haftalığına tatil edilirken, YÖK de depremden etkilenen 10 ilde eğitime ara verildiğini duyurdu. ÖSYM ise deprem sebebiyle bazı sınavların başvuru tarihlerinin değiştirildiğini açıkladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kahramanmaraş​ merkezli, 10 ili etkileyen depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değiştirdiğini duyurdu.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 19 Mart'ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 26 Mart'ta yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için 9 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

12 Mart'taki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) için de 10 Mart'a kadar başvuru alınacak.

TÜRKİYE​ GENELİNDE OKULLAR TATİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından okulların bir hafta tatil edildiğini açıkladı. Bakan Özer açıklamasında, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Özer, depremde en büyük hasarı alan illerden Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da bugünden itibaren eğitime 2 hafta ara verildiğini söyledi. Yine depremin vurduğu Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerinde ise 1 hafta eğitim öğretime ara verildi.

YÖK: 10 İLDE ÜNİVERSİTEDE TATİLDE

YÖK, depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi. Bu kapsamda Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki üniversitelerde ders işlenmeyecek.

YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bölgede yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki sınav​ ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.

Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu karar kapsamı dışındadır. Bölge ve civar illerdeki üniversite hastanelerimizin acil ve yoğun bakım birimleri vatandaşlarımızın hizmetine açık olup, kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır.

Bu illerdeki yükseköğretim kurumlarımızın bulunduğu kampüslerde hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim öğretime başlanması konusunda ayrıca açıklama yapılacaktır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 30 Mart 2023 10:40

Güneş

Sonraki Haber Yükleniyor...