Tgrt Haber

14 Mayıs’tan sonra ekonominin başına Mehmet Şimşek mi gelecek? AK Parti’den açıklama

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 12:08 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:31
14 Mayıs’tan sonra ekonominin başına Mehmet Şimşek mi gelecek? AK Parti’den açıklama

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeniden ekonominin başına geçeceğine dair söylentiler devam ederken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan konuya dair açıklama geldi. Numan Kurtulmuş, ''Biz şahısları konuşmayız. Üretimi esas alan bir istikamet içerisindeyiz'' dedi.

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, AK Parti il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş ekonomiye dair merak edilenleri cevapladı. Seçim sonrası birinci maddenin enflasyonla mücadele olduğunu belirten Kurtulmuş, Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçeceği söylentilerine açıklık getirdi.

EKONOMİNİN BAŞINA MEHMET ŞİMŞEK​ Mİ GELECEK?

Numan Kurtulmuş konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Biz şahısları konuşmayız. Üretimi esas alan bir istikamet içerisindeyiz. Bu sayedeyse önemli sonuçlar alınmıştır. Tabii sorunlar var hayat pahalılığı var. Pandemi Ukrayna savaşı etkiledi. Gıda krizi var dünyada. Enerji maliyetleri arttı. Şimdi de su krizleri geliyor. Çok büyük türbülanslar yaşandı. Pandemi sürecinden bu yana 6 milyon yeni istihdam oluşturulmuştur.

Sorunlar var elbet. Enflasyon​ sorunu ve hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Seçimlerden sonra birinci madde enflasyonla mücadeledir. Karadeniz gazının bağlanmasının enflasyona etkileri olacağını biliyoruz. Turizm gelirinin 100 milyar doları bulmasının bu sorunları aşağıya çekeceğini biliyoruz.

ERDOĞAN'DAN ŞİMŞEK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay siyasete girme teklifini reddeden Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni ekonomi​ modelinde dümene geçeceğini duyurmuştu. Ekonomi politikalarını güçlendirmek için ciddi hazırlık yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...