Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomide Mehmet Şimşek'le yeni model geliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Nisan 2023 00:39 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 04:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomide Mehmet Şimşek'le yeni model geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay siyasete girme teklifini reddeden Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni ekonomi modelinde dümene geçeceğini duyurdu. Ekonomi politikalarını güçlendirmek için ciddi hazırlık yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 14 Mayıs seçimleri öncesi ekonomide izleyecekleri yol haritasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kriz dönemlerini Türkiye Ekonomi Modeli​ sayesinde atlattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde de ekonomi politikalarını daha da güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Erdoğan, söz konusu çalışmaları yürütecek ekibin başında eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​'in olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ'NİN BAŞARISI İSPATLANDI"

"Tüm dünya, klasik ekonomi politikalarının karşılaşılan sorunlara çözüm olmadığını gördü. Biz bu gerçeği çok önceden görüp kendimize yeni bir yol çizdik. Her yeni küresel kriz, çok büyük eleştirileri göğüsleyerek hayata geçirdiğimiz Türkiye Ekonomi Modeli'nin doğruluğunu teyit ediyor. Bu sayede riskleri bertaraf ettiğimiz gibi büyümede, istihdamda, ihracatta ve turizmde tarihi rekorlara imza atıyoruz.

Geçtğimiz yılı yüzde 5,6'lık büyüme ile kapattık. Bu oranla G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk. Ekonomimiz son 10 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Mart ayı itibarıyla 256 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik.

MEHMET ŞİMŞEK KOORDİNE EDECEK

Enflasyondaki düşüşün günlük hayata yansıması için gereken adımları atıyoruz. Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz.Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonundaki bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda da Merkez Bankamızda da yürütülen çalışmalar var. İnşallah seçimlerden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha da güçlendirip yolumuza devam edeceğiz."

'ANLAŞTILAR' İDDİASI

Bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli ekonomi kurmaylarından biri olan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'den gelen ikinci teklifi kabul ettiği öne sürüldü. Buna göre Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde kabinede yer almasa bile yeni ekonomi programının yazılmasında önemli rol üstleneceği ve her türlü desteği vereceği öğrenildi.

İLK TEKLİFİ KABUL ETMEMİŞTİ

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 20 Mart günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşmüştü. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Şimşek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise görüşme sonrası yapmış olduğu açıklamada, "Olağanüstü bir durum yok Mehmet Bey'le ilgili. Mehmet Bey zaten gelip giden bir arkadaşımız buraya. Bizim kendisiyle dışarıda da görüştüğümüz bir arkadaşımız. Aktif siyaseti kendisi düşünmüyor" şeklinde görüş belirtmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...