Tgrt Haber

65 yaş üstüne 'ücretsiz' tartışmasında açıklama üzerine açıklama! Sona mı gelindi?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2023 17:11 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 14:56

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma uygulaması son dönemde tartışma konusu haline geldi. Artan maliyetlerden yakınan özel halk otobüsçüleri duruma isyan etti, bazı illerde 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım kalktı. Peki bu durum başka hangi illeri etkileyecek? Tamamen kalkabilir mi? 

Ülkemizde 65 yaş üstü​ vatandaşlar, herhangi bir ücret ödemeden toplu taşıma​ araçlarından yararlanıyor.  Bu durum ise son dönemde tartışma konusu haline geldi.  Özel Halk Otobüsü işletmecileri, bazı illerde bu uygulamaya son vermeye yönelik girişimlerde bulundu.  Aksaray ve Burdur’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz yol imkanından yararlanamayacakları duyuruldu. Bu durum, uygulamanın tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağını gündeme getirdi. Konuya ilişkin açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi. Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi. 

"DESTEĞİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması üzerine bir açıklama da Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nden geldi. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın gelir desteğinin yeterli olmadığını ve bu şekilde hizmete devam edemeyeceklerini söyleyerek tartışmanın fitilini ateşleyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Genel Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz ulaşımda bazı şartların değişmesi gerektiğini söyledi.

 75 YAŞ ÜZERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM​ GELMELİ 

Soydaş, 65 yaş üstü ücretsiz taşımada suiistimali önlemek için sınırlı biniş hakkı getirilmesini önerdi. “Hasta-engelli ayrımı yapılsın” diyen Soydaş, şunları söyledi: “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 65-75 yaş arasını yaşlı saymıyor. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın. Hasta-engelli ayrımı yapılsın. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın” 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sane 3 Ekim 2023 20:28

Napim

Saygın25 Ağustos 2023 09:33

Arabası olana her yol yakın! 75 yaşından sonra arabana kaç kişi yaşayacakta binecek bize verilen parayla geçinmeye çalışıyoruz indi bindi 26 tl bir ekmek almak için yol parası ekonomimiz kurtulacaksa feda olsun cenazemiz ise zam yaparlarsa oda oracıka gömülsün

Emekli 65 yaş üstü22 Ağustos 2023 23:06

kimse kimsenin malının ortağı deyil belediye kendisi havuz çalışmayı sonlandıracak her hatta 3. 5. tane araba koyacak her şey yoluna girecek ozaman halk otobusçüleri yaşlılardan kurtulacak bayram edecek.

S.berk22 Ağustos 2023 21:53

Yüz yaşında olsa bile alın

Hacer Albayrak 22 Ağustos 2023 18:37

Yaşlılarla emeklilerle uğraşmayın sizde yasli olacaksiniz bir avuç yasliyami geciyor gücünüz özel otobuslerin çalışma iznini ceza olarak iptal etsin devlet ve hiçbir yere sefer yapamasin bak bakalım o yaşlıya nasıl muhtaç olur

Sonraki Haber Yükleniyor...