Tgrt Haber

ABD'den 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım! Listede Türk şirketler de var

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
24 Ağustos 2024 12:55 - Güncelleme : 24 Ağustos 2024 12:58
ABD'den 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım! Listede Türk şirketler de var

ABD, Biden'ın Kiev'e yeni yardım açıklamasının ardından Rusya'yı hedef alan büyük yaptırım paketini açıkladı. ABD Hazine ve Dışişleri Bakanlıklarının yaptırımları, aralarında Türkiye ve Çin'in de bulunduğu Rusya'nın içinde ve dışında yaklaşık 400 kişi ve kurumu etkileyecek.

ABD​, Cuma günü Rusya​'nın savaş makinesine yönelik son hamlesi kapsamında büyük bir yaptırım​ paketini açıkladı. Başkan Joe Biden​,  Ukrayna'daki savaş  devam ederken Kiev'e ek yardım sağlanacağını duyurdu. ABD​,  Rusya​'yı hedef alan büyük yaptırım​ paketini de açıkladı. 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım​ uygulanacak. Yaptırım​ listesinde, Türk vatandaşlığına sahip bir isim ve Türkiye merkezli şirketler de var. 

ABD​'DEN RUSYA​'YA YAPTIRIM​ PAKETİ

Ukrayna​ Bağımsızlık Günü öncesinde açıklanan yaptırımlar, özellikle Rus tedarik zincirini ve savunma üssünü destekleyenleri ve Moskova'nın mevcut yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olanları hedef alıyor.

ABD'den 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım! Listede Türk şirketler de var - 1. Resim

Ukrayna​'ya daha fazla destek göstermek için Biden, Cuma günü hava savunma füzeleri ve karşı drone ekipmanı içeren yeni bir yardım paketi duyurdu.

Pakette hava savunma teçhizatının yanı sıra tanksavar füzeleri ve mühimmat da yer alıyor.

TÜRK ŞİRKETLERİ DE ETKİLENECEK

Çin, Rusya​, Avrupa ve Ortadoğu’dan çeşitli kişi ve kuruluşların da aralarında bulunduğu yaptırım​ listesinde Türkiye merkezli şirketler de var.

Listede Türkiye’den şu şirketler yer aldı;

“Address 01, All Global Trading Elektronik Dis Ticaret Ltd Sti, ASR Trans Lojistik Ve Dis Tic Ltd Sti, Biopharmist Medikal Urunler Dis Ticaret LTD STI, BRK Uluslararasi Nakliyat Tic. Ltd. Sti, BuyBest Electronic, Confienza Pazarlama Ve Ticaret Anonim Sirketi ve Turkik Union Dijital Teknoloji Donusum Ofisi.”

ABD'den 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım! Listede Türk şirketler de var - 2. Resim

 ABD ve Avrupa ortakları, Pekin'in Rusya​'nın savaş ekonomisine verdiği destek ve Ukrayna​'daki savaşta kullanılmak üzere ikili kullanımlı ürünler ihraç etmesi konusunda güçlü endişelerini dile getirdi.

Yeni yaptırımlar, Ukrayna​'nın aylardır ilk kez Moskova'yı zor durumda bırakan Rusya​'nın Kursk bölgesine saldırı başlatmasının ardından geldi. 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...