Tgrt Haber

ABD'li bankadan altın için rekor tahmin: Petrol fiyatları her şeyi değiştirebilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 17:26 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 17:39
ABD'li bankadan altın için rekor tahmin: Petrol fiyatları her şeyi değiştirebilir

Ons altın güçsüz dolar ve Fed’in para politikalarındaki değişim beklentileriyle 2 bin dolar üzerindeki seyrini sürdürüyor. Gram altın ons tarafından aldığı destekle sabah saatlerinde 1.900 TL’ye kadar çıktı. Amerika’nın en büyük ikinci bankası olan BofA, altın için yayımladığı analizde çarpıcı tahminlere yer verdi.

Ons altınFed​ faizlerine yönelik yumuşama beklentisiyle son yedi ayın zirvesine yükseldi. 2 bin dolar kritik seviyesinin üzerine seyreden ons altın destek alan gram da tüm zamanların rekorunu kırdı. Yatırımcı 2024 yılında sarı metalin seyrine yönelik haber akışını yakından takip ediyor. Bank of America ekonomistleri gelecek yıl altının en güçlü yatırım araçlarından biri olmayı sürdüreceğini ifade ediyor.

GRAM GÜNE REKORLA BAŞLADI

Bu haftanın başlarında Fed yetkilileri, enflasyonist baskıların azalması nedeniyle önümüzdeki aylarda faiz indirimi olasılığını işaret etti. Piyasalar artık ABD merkez bankasının gelecek yıl mayıs ayında yapacağı toplantıda faiz indirimi ihtimalini %80 olarak görüyor. 

Veri cephesinde ikinci bir okuma, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte %5,2 büyüdüğünü gösterdi; bu, önceden tahmin edilen %4,9'un üzerindeydi. Yatırımcılar şimdi daha fazla öncü bilgi için için ABD'de Perşembe günü yayınlanacak kişisel tüketim harcamaları enflasyon raporunu ve  Fed Başkanı Jerome Powell​'ın Cuma günkü yeni açıklamalarını bekliyor.

Gelişmelere paralel altın, 2 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Gram altın​ güne 1.900 TL seviyelerinden başlarken gün içinde 1.886 TL seviyelerine kadar geriledi. Çeyrek altın 3 bin 130 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 790 liradan satılıyor.

ALTIN İÇİN SEVİYE BELLİ OLDU

BofA tarafından yayımlanan 2024 Metal ve Madencilik Görünüm Raporu’na göre, Orta Doğu’daki savaş yakın vadede altını desteklemeye devam edecek. Bununla beraber sarı metal faiz oranlarına göre değerlenen bir yatırım aracı olmayı sürdürecek. Banka analistleri çatışmaların petrolle ilişkisi sayesinde altını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabileceğini ifade ediyor. Bankaya göre, her şey eşit olduğunda altın fiyatı 2 bin 400 dolara kadar yükselebilir.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...