Tgrt Haber

ABD'li bankadan çarpıcı TL analizi: Mart ayında her şey değişecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 15:10 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 15:54
ABD'li bankadan çarpıcı TL analizi: Mart ayında her şey değişecek

Ekonomi yönetiminin ‘TL’ye geçiş zamanı geldi’ mesajları sonrasında yabancı finans kuruluşlarından tek tek Türk Lirası analizi geldi. Son olarak ABD merkezli Wells Fargo, Mart ayı sonrasında Türk lirasının, dolar karşısında değer kazanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’dan TL’nin değerine yönelik önemli açıklamalar geldi. Küresel kuruluşlar ise Türk Lirası’nın gelecek dönemdeki seyrine ışık tutacak raporlar yayımlamaya devam ediyor. 

TL VARLIKLARA İLGİ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kasım ayında gerçekleştirdiği ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Dezenflasyon programımız çok büyük ihtimalle TL'de reel bir değerlemeye sebep olabilir, TL'nin reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir" ifadelerini kullandı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda “TL'ye geçiş zamanı geldi. TL tasarruf araçlarına, vadeli mevduata talep arttı” dedi.

ABD'li bankadan çarpıcı TL analizi: Mart ayında her şey değişecek

GÜÇLÜ TL ALGISI GERİ DÖNECEK

Öte yandan uluslararası kuruluşlar da TL’nin değerine yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor. ABD merkezli Wells Fargo mart ayı itibarıyla TL'de bir toparlanma gerçekleşeceğini ifade etti. 15 Aralık tarihinde TL raporunu yayımlayan banka, Türkiye'de değişen ekonomi yönetimiyle birlikte güçlü bir TL algısının geri dönme ihtimaline yönelik beklentilerin pozitife döndüğünü vurguladı.

Yatırım bankası 2024 yılının ilk çeyreğinde dolar/TL paritesinde hafif bir yükseliş beklentisinde olduklarını belirtti. Almanya merkezli Deutsche Bank, Eylül ayında Türk lirasıyla ilgili pozitif bir yaklaşıma geçerken Türk lirası için carry trade işlemlerinin geri döndüğünü belirtti.

MART AYINA DİKKAT ÇEKTİ

Ünlü banka, yılın geri kalan 9 ayı için de görüşlerini  bildirdi. Wells Fargo, Mart ayı sonrasında Türk lirasının, dolar karşısında değer kazanacağını beklediğini açıkladı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...