Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete asgari ücret çağrısı! Talep ettiği zamlı rakamı açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Aralık 2023 16:20 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 16:21
Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete asgari ücret çağrısı! Talep ettiği zamlı rakamı açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için açlık sınırını işaret etti. Yılda tek zammın çalışanları açlığa mahkum edeceğini savunan Davutoğlu, talep ettiği rakamı da açıkladı.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret​ zammı için gözler 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantıya çevrilirken, siyasi partilerden de konuya ilişkin talepler peş peşe gelmeye başladı. 

Son olarak Gelecek Partisi​ lideri Ahmet Davutoğlu​, asgari ücret zammına ilişkin beklentisini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yılda tek zamla bu iş biter" sözlerini değerlendiren Ahmet Davutoğlu, bu kararın işçileri açlığa mahkum edeceğini ifade etti. Hükümete yaptığı çağrıda açlık sınırına vurgu yapan Davutoğlu, yeni asgari ücretin en az 17 bin TL olması gerektiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi'nin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İsrail'in Filistin​'e yönelik saldırılarına değinen Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail'e yönelik hiçbir müeyyide uygulamadığını savundu.

Davutoğlu, "Tatlı su solcularına, muhalefetten gelen bazı seslere de bakıyorsunuz, Hamas'ı da Filistinlileri de İsrail ile eşit tutan şeyler... Bu meseleyi hangi açıdan alırsanız alın, uluslararası hukuk, ahlaki, vicdani, tarihi açıdan da yüzde yüz Filistinliler haklıdır, yüzde yüz İsrailliler haksızdır. Haklının yanında olmayıp, haklıyla haksızı eşitleyen ister iktidar, ister muhalefet olsun hepsinin karşısında sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

YEREL SEÇİMDE 'KADIN ADAY' VURGUSU

Ahmet Davutoğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 89. yıl dönümü olduğunu da hatırlatarak, "Yerel seçimlerde inşallah çok sayıda kadın vatandaşımızı listelerimizde belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi olarak görmek istiyoruz" sözlerini sarf etti.

TORBA YASA ELEŞTİRİSİ

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan, ekonomiye ilişkin torba teklife yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bu teklifi "yapısal reform" olarak değerlendirdiğini anımsattı.

Teklifin "yapısal reform" olmadığını iddia eden Davutoğlu, "Torba yasada 'Gelir adaleti çok bozuldu. Ücretlilere imkanlar tanıyalım. Yıllardır milletin kanını sömüren rantiyeyi vergilendirelim' deselerdi, bir yapısal reform olurdu" ifadelerini kullandı.

Teklifte mali disiplin olduğunu ancak "hiçbir kamu tasarrufu bulunmadığını" öne süren Davutoğlu, "Maliye Bakanı'na sesleniyorum: Siz burada IMF kayyumu değilsiniz. Erdoğan 'IMF'ye borcumuzu ödedik' falan demesin. Şu anda Türkiye'de fiilen IMF kayyum rejimi var. Milletin kemerini sıkan, seçkin bir gruba servet dağıtan bir IMF rejimi var. Bizim, Gelecek-Saadet grubu olarak birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın hakları olacak" diye görüş belirtti.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Asgari ücrete ilişkin değerlendirmede de bulunan Davutoğlu, "Asgari ücret açlık sınırının altında asla olamaz. En az 17 bin lira olması şarttır. Daha aşağısı milleti açlığa mahkum etmektir. Bu asgari ücretin yılda bir kere düzenlemesi ise zulümdür" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Alptekin 6 Aralık 2023 16:32

Burdan yetkililere sesleniyorum sicil kaydi olanlar için şirketlere fabrikalara sicil kayitli olanlarida çaliştirma zorunluluğu getirilsin// sicil kaydi var diye isverenler işe almiyor bu insanlar neyapsin evli cocugu olanlar bu insanlar hirsizlikmi yapsin soruyorum size

Sonraki Haber Yükleniyor...