Tgrt Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ödemelerle ilgili yeni açıklama: Türkiye Aile Destek Programı’nda 4,37 milyar lira ödendi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Eylül 2023 09:02 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 09:09
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ödemelerle ilgili yeni açıklama: Türkiye Aile Destek Programı’nda 4,37 milyar lira ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yardım, maaş ve destek ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, Türkiye Aile Destek Programı, Sosyal Ekonomik Destek (SED), engelli ve yaşlı aylığı, Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardımı, Öksüz ve Yetim Yardımı ile Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, Asker Çocuğu Yardımı ve Doğum Yardımı kapsamında ödemelerin ağustos ayı içinde tamamlandığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım, maaş ve destek ödemeleri ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI’NDA 4,37 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı​ kapsamında Ağustos 2023'te 4,37 milyar lira ödendiğini bildirdi.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı güçlü sosyal yardım vizyonu çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini belirtti.

EVDE BAKIM YARDIMI HİZMETİ ÖDEMELERİ YAPILDI

Bakan Göktaş'ın, açıklamasıyla birlikte paylaştığı infografikteki bilgilere göre, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında Ağustos 2023'te 4,37 milyon lira, aile odaklı bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla evde bakım yardımı hizmeti kapsamında ise 2,8 milyar lira ödeme yapıldı.

DİĞER YARDIM VE ÖDEMELER DE HESAPLARA GEÇİRİLDİ

Ay içinde Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında 576 milyon lira, engelli ve yaşlı aylığı kapsamında 3,72 milyar lira, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında 139,2 milyon lira, Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında 39 milyon lira, Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında 26,3 milyon lira, Asker Çocuğu Yardımı kapsamında 443 bin lira, Doğum Yardımı kapsamında 26,8 milyon lira ödeme gerçekleştirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Suzan 4 Eylül 2023 07:20

Yardıma ihtiyacım var iki aydır baş vurmuşum hala süreç devam ediyor

Selma Elik İstanbul 3 Eylül 2023 14:31

Nakit yardımına ıgdıyacım var

Eser 2 Eylül 2023 21:45

Aile. Sosyal. Yardım. İcin

Sonraki Haber Yükleniyor...