Tgrt Haber

AK Parti kolları sıvadı! Yeniden değerleme oranı düzenleniyor! 2023 ceza, vergi ve harç ücretleri düşecek mi?

11 Kasım 2022 08:59 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 11:04
AK Parti kolları sıvadı! Yeniden değerleme oranı düzenleniyor! 2023 ceza, vergi ve harç ücretleri düşecek mi?

Vergi, harç ve cezaların gelecek yılda ne kadar olacağı yeniden değerleme oranına göre belirleniyor. 2023 yılında uygulanacak olan yeniden değerleme oranı ise yüzde 122,9 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu oranı yükseltme ya da düşürme yetkisi bulunuyor. Alınan bilgilere göre Ak Parti bu oranın düzenlenmesi için çalışmalara başladı. 2023 ceza, vergi ve harç ücretleri düşecek mi?

Enflasyon​ rakamlarının açıklanmasının ardından vergi​, harç ve cezaları belirleyen yeniden değerleme oranı​ da belli oldu. Bu oran Cumhurbaşkanı tarafından değiştirilmezse gelecek yıl yüzde 122,9 şeklinde uygulanacak. 

2023 YILINDA UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI NE KADAR?

Açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 oranında artış gösterdi. 

AK PARTİ YENİDEN DEĞERLEME ORANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Yeniden değerleme oranı ekim ayında açıklanan 12 aylık üretici fiyat endeksine göre açıklanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir Tebliğ ile bu oranı kamuoyuna Resmi Gazetede ilan ediyor.  Vergi ve Usul Kanuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan​, vergi ve harçların ne kadar olacağının belirleyen yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltabileceği gibi yüzde 50 artırma yetkisi de bulunuyor. Alınan bilgilere göre Ak Parti, yeniden değerleme oranında vatandaşı lehine yeni bir düzenleme yapılacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...