Tgrt Haber

AK Parti'den memur maaş zammı açıklaması! İlk teklif 22 bin lira

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 14:16 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 14:33
AK Parti'den memur maaş zammı açıklaması! İlk teklif 22 bin lira

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Meclis'te yeni dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşını 22 bin TL olarak düzenleyen teklif olacağını söyledi. Akbaşoğlu teklife ilişkin detayları da paylaştı

AK Parti​ Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu​, TBMM​'nin 28. yeni dönemindeki ilk yasal düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulunurken, milyonlarca insanın merakla beklediği memur ve memur emeklisine yapılacak zamlara değindi.

"28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük Memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif" ifadesini kullanan Akbaşoğlu, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı​ hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenlemenin de gündeme geleceğini söyledi.

YENİ SİVİL ANAYASA EKİM AYINDA GÜNDEMDE

Bu düzenlemelerin TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacağını ifede eden Akbaşoğlu, ekim ayında yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte öncelikli bir diğer gündemin de yeni sivil bir anayasa olacağını da aktardı.

Akbaşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları çerçevesinde, bütün partilerin ortaya koyduğu sivil, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, kuşatıcı ve kendi paradigmasını temellendirmiş ve tutarlılığını ortaya koymuş milletimizin ve devletimizin, kırmızı çizgilerini muhafaza etmek suretiyle, bu manada Türkiye’yi, ‘Türkiye Yüzyılı’nın ve yepyeni bir dünyanın lokomotifi haline getirecek yeni sivil anayasanın yapılması da temel gündemimiz olacaktır. Bunu da ekim ayında açılacak yeni yasama döneminde etraflıca konuşabilme imkanını hep beraber elde etmiş olacağız." 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...