Tgrt Haber

Akaryakıta indirim hayali suya mı düştü! Petrol piyasası Çin'in insafına kaldı! Güncel akaryakıt fiyatlarında son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2022 17:03 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 17:22
Akaryakıta indirim hayali suya mı düştü! Petrol piyasası Çin'in insafına kaldı! Güncel akaryakıt fiyatlarında son durum

Akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Çin’de pandemi kısıtlamalarına bağlı olarak üretimin düşmesi ve ABD petrol stoklarının artması fiyatlanmada ciddi düşüşlerin yaşanmasını sağladı. 95 doların altını test eden fiyatlar, bugün Çin kaynaklı veriler sonrası toparlanmaya girdi. Akaryakıt indirimi bekleyenler ise Pekin'den gelecek haberleri bekliyor. Akaryakıt fiyatları son durum nedir?

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Çin’de yaşanan gelişmeler petrolde yaşanan oynaklığa etki ediyor. Kısa süre önce pandemi​ kısıtlamalarına devam edeceğini açıklayan Çin petrolün düşmesine neden oldu. Bugün ise Pekin kanadından gelen tam aksi açıklamalarla bu defa yükselemeye başladı. Akaryakıt​ indirimi bekleyenler ise brent​ petrolde son durumu merak ediyor. 

ÇİN POLİTİKALARI PETROLÜ BASKI ALTINDA TUTUYOR

Çin bazı bölgelerinde yaşana pandemi vakalarındaki yükseliş, petrole olan ihtiyacın azalmasına neden oldu. Üretim verilerinin düşmesine bağlı olarak petrol fiyatları da azaldı. Pekin hükümet ülkeye olan uçuşları da kısıtladı. Bugün Çin yetkililerden önemli açıklamalar geldi. Buna göre, havayolu şirketlerine verilen ceza kaldırıldı. Diğer yandan 7 günlük karantina süresi 5 güne düşürüldü.  Tüm gelişmelere bağlı olarak petrol tüketiminin artması bekleniyor.

YÜZDE 3 YÜKSELDİ

Brent petrolün varil fiyatı hafta boyunca düşerek 92 dolara kadar geriledi. Dün ABD enflasyon verileri sonrası dolarda yaşanan geri çekilmeye bağlı olarak değer kazanan petrol 93 dolara çıktı. Haftanın son işlem gününü yüzde 3 değer kazanarak kapatacağı ön görülüyor. Tüm bunlara rağmen enerji piyasasında endişeler devam ediyor. 

DÜNDEN DAHA İYİ BİR YERDEYİZ

Dünyanın önemli yatırım şirketlerinden SPI Asset Management'ın yönetici ortağı Stephen Innes, Reuters'e verdiği demeçte, "Yatırımcılar dünyanın en büyük petrol ithalatçısında kısıtlamalara karşı aşırı duyarlı olduklarından, bu durum petrol piyasasını kontrol altında tutabilir" dedi. Ama şüphesiz dünden çok daha iyi bir yerdeyiz" dedi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NEDİR?

İstanbul:

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 22,70 TL
Anadolu Yakası motorin fiyatı: 26,40 TL
Avrupa Yakası benzin fiyatı: 22,69 TL
Avrupa Yakası motorin fiyatı: 26,39 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 22,84 TL
Motorin fiyatı: 26,50 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 22,84 TL
Motorin fiyatı: 26,54 TL

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...