Tgrt Haber

Akaryakıt indirimi iptal edildi, yerine daha büyüğü geliyor! 19 TL'nin altına gerileyecek!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 May 2023 08:28 - Güncelleme : 03 May 2023 09:18
Akaryakıt indirimi iptal edildi, yerine daha büyüğü geliyor! 19 TL'nin altına gerileyecek!

Brent petrol fiyatlarının son bir ayın en düşük seviyelerine gerilemesinin ardından yurt içinde hem benzine hem motorine indirim üzerine indirim geldi. 74 dolar seviyelerine kadar gerileyen petrol, Fed kararlarındaki belirsizlikler ve Çin talebine yönelik beklentiler sonrası aşağı yönlü bir grafik çizdi. Motorine salı günü gelmesi beklenen indirim iptal edilerek bu gece yarısına çekildi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1 lira 30 kuruş indirim bekleniyor.

Petrol fiyatlarındaki hareketli grafiğin yönünü aşağı çevirmesi akaryakıt fiyatlarının düşmesini sağladı. Son olarak benzine gelen 90 kuruşluk indirim​ sonrası motorin​ fiyatlarının da değişeceği öğrenildi. Fiyatların gerilemesinde ABD’de açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ve faiz artırımlarına yönelik belirsizlik etkili oldu. Çarşamba günü yapılacak indirimle beraber perşembe güne gece yarısı yeniden motorin fiyatlarının değişeceği öğrenildi.

HAFTALIK KAYIPLARINA DEVAM ETTİ

Petrol haftanın son işlem gününde 79 dolara kadar geriledi. OPEC ülkelerinin aldıkları kararlar sonrası 87 dolara kadar yükselmesinin ardından sert düşüşler yaşadı.Gelişmeler sonrası son bir ayın en düşük seviyelerine kadar gerileyerek iki haftalık kayıp kaydetti.

ÇİN EKONOMİK VERİLERİ ETKİLİ OLDU

Fiyatlardaki düşüşte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizlikler ve Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler etkili oldu. Çin'de imalat sektörlerdeki öncü ekonomik aktivite verileri, Kovid-19 kısıtlamalarının geçen yılın sonunda kaldırılmasının ardından son üç ayda kaydedilen büyümenin ardından, nisanda yeniden daralma eşiğine geriledi.

DOLAR ENDEKSİ DEĞER KAZANDI

Doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam etmesi petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta yüzde 86 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, bankanın haziranda ise politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor. Fed’in faiz artışına gitmesi durumunda dolar yeniden güç kazanabilir.

MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

Nisan ayı boyunca hem benzine hem motorine indirimler geldi. İlk olarak benzinine 5 Nisan Çarşamba günü 1 lira 12 kuruşluk zam geldi. Sonraki süreçte petrol fiyatlarının gerilemesi sonrası 21 Nisan itibariyle benzin​ grubunda 1 lira 21 kuruş, motorine 91 kuruş indirim geldi.  25 Nisan Salı günü motorine 47 kuruş indirim yapıldı. Benzine ise 29 Nisan Cumartesi günü 90 kuruşluk indirim geldi. Son olarak alınan bilgilere göre  motorine perşembe günü 1 lira 30 kuruşluk indirim gelecek.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 20,30 TL
Motorin fiyatı: 19,11 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 20,35 TL
Motorin fiyatı: 19,11 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,71 TL
Motorin fiyatı: 19,53 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,69 TL
Motorin fiyatı: 19,62 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...