Tgrt Haber

Altın dolar baskısında geriledi, dünyaca ünlü kurumdan iyimser tahmin geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Kitco
26 Eylül 2023 10:19 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 10:39
Altın dolar baskısında geriledi, dünyaca ünlü kurumdan iyimser tahmin geldi

Sakin seyrine bir süredir devam eden gram altın yeni güne kırmızı alanda başladı. Fed başta olmak üzere merkez bankalarının faiz artırım sinyalleri ve tahvil getirilerinin artması altında değer kayıplarını beraberinde getirdi. Ons altın 1.911 dolara kadar düşerken gram 1.674 TL oldu. Avrupa'nın önemli finans kurumlarından olan Société Générale ise altın için iyimser tahminlerini açıkladı.

Altın piyasaları faiz kararları, şahin açıklamalar ve merkez bankalarından gelen faiz artırım sinyalleri ile geri çekilme hareketlerini sürdürüyor. Ons altın, belli bir süredir kritik seviyelerin altında gezinirken bu hafta tahvil getirilerindeki artışlarla geriledi. Gram altın fiyatları​ ise ekranlarda 1.674 TL oldu. Kapalıçarşı’da alış 1.715 TL satış ise 1.716 TL oldu.

GÖZLER PCE FİYAT ENDEKSİNDE

FED​ üyesi Kashkari faizlerin bir süre daha yüksek kalacağını açıkladı. JPMorgan CEO’su Dimon yüzde 7 Fed faizine dünyanın hazır olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamalar dolar fiyatlarının ve tahvil getirilerinin cazibesinin artmasını sağlarken değerli metalleri baskı altın aldı.  

ABD merkez bankası son toplantısında faiz oranlarını geniş çapta beklendiği gibi değiştirmedi, ancak yıl sonundan önce yeni bir faiz artırımı​ ve 2024'te daha az faiz indirimi sinyali verdi. Piyasanın odağı artık Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ve 29 Eylül'de açıklanması planlanan PCE fiyat endeksine doğru kayıyor.

Altın dolar baskısında geriledi, dünyaca ünlü kurumdan iyimser tahmin geldi

DOLAR ENDEKSİNDE YUKARI YÖNLÜ HAREKET DEVAM EDİYOR

İstanbul serbest piyasada dolar 27,2200 liradan, avro 28,8140 liradan güne başladı. Dolar endeksi​ 105,882 seviyesinden yukarı doğru hareket etmeye devam ediyor. 

FİYATLAR ONS BAŞINA 2 BİN DOLARA GERİ DÖNECEK

Avrupa'nın ana finans şirketlerinden biri olan Société Générale altının bu yıl ve gelecek yıl için görünümüne ilişkin önemli tahminlerde bulundu. Altının yaz boyunca zayıf performansına rağmen SocGen, fiyatların ons başına 2.000 dolara geri döneceği konusunda iyimser.

Banka analistleri  yatırımcıların merkez bankalarının çekirdek enflasyonu %2 hedeflerine indirmenin ne kadar zor olacağını fark etmesiyle altın fiyatlarının 2024 yılı sonunda ons başına 2.200 dolara yükseleceğini gördüklerini söyledi. SocGen altın konusunda iyimser olsa da değerli metalin inişli çıkışlı bir yol ile karşı karşıya kalacağını kaydetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, Kitco

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...