Tgrt Haber

Akaryakıtta aylar sonra ilk: Bu kez indirim geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
25 Eylül 2023 11:49 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 12:04
Akaryakıtta aylar sonra ilk: Bu kez indirim geliyor

Petrol fiyatları yukarı yönlü hareketlerine devam ederken yurt içinde hem benzin hem de motorin 40 liraya dayandı. Artan vergiler ve döviz kurlarının sürekli değerlenmesi pompaya yansıdı. Sektör temsilcilerinden araç sahiplerini sevindirecek haber geldi. Benzine salı gecesinden itibaren çarşamba gününden geçerli olmak üzere indirim bekleniyor.

Brent petrolün resmen ralliye girmesi piyasalarda tedirginliğe neden olurken petrol fiyatlarıOPEC​ arz kesintileri ve Rusya’nın aldığı ihracat kısıtlaması kararıyla yükseliyor. Başta ABD olmak üzere ekonomilerde akaryakıt fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Yurt içi piyasalarda ise aylarda sonra bir ilk yaşandı. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre bezine indirim gelecek. 

SON 10 AYIN EN YÜKSEK SEVİYELERİNİ KORUYOR

Anadolu Ajansı’ndan yer alan habere göre, cuma günü 94,64 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,96 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.26 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,52 artışla 92,44 dolar oldu.

Dünyanın en büyük petrol üreticileri Suudi Arabistan ve Rusya​'nın üretimde kesintiye gideceğini duyurduğu 5 Şubat'tan beri son 10 ayın en yüksek seviyelerine tırmanan petrol fiyatları, artan arz endişeleriyle yükselmeye devam ediyor.

ABD merkez bankası Fed'in geçen hafta faiz artırımına bir süre daha devam edebileceği sinyalini vermesiyle hafta ortasında düşüşe geçen fiyatlar, Rusya'nın bazı eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği üyesi ülkeler haricindeki alıcılara benzin ve motorin satışını geçici bir süreliğine durduracağını açıklamasıyla yeniden yükselişe geçti.

Akaryakıtta aylar sonra ilk: Bu kez indirim geliyor

ÇİN’DEKİ TOPARLANMA FİYATLARI DESTEKLİYOR

Uzmanlar, ihracatın kış öncesinde ve halihazırda küresel piyasada arz sorunu yaşanırken kısıtlanmasının piyasalardaki tedirginliği artırdığını savunuyor. Arz tarafındaki sıkılaşmaya karşın talebin artmaya devam etmesinin arz talep makasını daha da daralttığına işaret eden uzmanlar, yılın son çeyreğinde küresel petrol stoklarının azalmasıyla fiyatların yükseliş eğiliminde kalacağını belirtiyor.

Ayrıca, ABD'de geçen yıl şubattan bu yana en düşük seviyeye gerileyen petrol sondaj kulesi sayısı ve Çin'in ekonomik toparlanmasındaki olumlu beklentiler, fiyatların artışını destekliyor. Brent petrolde teknik olarak 92,77 ile 93,04 dolar aralığının direnç, 92,08 ile 91,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

BENZİNE NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

Benzine 14 Eylül 2023 Perşembe gününde 1,64 TL, motorinin litre fiyatına ise 13 Eylül 2023 Çarşamba günü 2,03 TL zam yapıldı. Benzine ve motorine zam üstüne zam gelirken her iki de 40 TL’ye dayandı. Sektör kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre salı gecesinden itibaren çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzine 1,15 TL indirim bekleniyor. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 38,51 TL

Motorin fiyatı: 40,00 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 38,56 TL

Motorin fiyatı: 40,07 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 39,14 TL

Motorin fiyatı: 40,62 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 39,24 TL

Motorin fiyatı: 40,78 TL

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...