Tgrt Haber

Altın düştü, alım fırsatı geldi: İslam Memiş yeni rekor seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 14:30 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 14:48
Altın düştü, alım fırsatı geldi: İslam Memiş yeni rekor seviyeyi açıkladı

Gram altın geçtiğimiz hafta boyunca hareketli bir grafik çizdi. Fed faiz kararları ve ABD ekonomisine yönelik olumlu veriler ons tarafında geri çekilmeye neden oldu. Gram altın ise 1.700 seviyesinin altına kadar geriledi. Finans Analisti İslam Memiş “Yukarı yönlü atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 1880 lira seviyeleri karşımızda kalmaya devam edecek” dedi.

Ons altın hafta boyunca çizdiği gel-gitli grafiğin ardından 1.960 dolar seviyelerine kilitlendi. Gram altın​ ise yükseliş trendine devam etmekle beraber rekor seviyelerin altına geriledi. Finans Analisti İslam Memiş​ gram altına yönelik beklentilerini paylaştı.

FED​ FAİZLER İÇİN AÇIK KAPI BIRAKTI

Ons, Federal Rezerv'in faiz​ politikalarına yönelik karar ve belirsizliklerle düşüşe geçti. ABD ekonomisinden gelen olumlu veriler değerli metalin haftayı kayıpla kapatmasına neden oldu. ABD ekonomisi 2023'ün ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 büyüyerek yüzde 1,8'lik piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde büyüdü. Fed Başkanı Jerome Powell ise açıklamalarında yılın geri kalanındaki faiz kararları için verilere bakılacağını söyledi.

ELİNDE DOLARI OLAN İÇİN ONS FIRSAT SUNUYOR

Öte yandan İslam Memiş altın piyasaları için önemli değerlendirmelerde bulundu:  Ons altın​ 1960 dolarda. 1935'e kadar gerilemenin mümkün olacağını, elinde dolar olanların ons almak isteyenlerin bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini söyledim. 1960'a toparladı.

1944'e kadar geriledi. Buradan alım geldi ama bant aralığı yine dar. Kararsızlık var çünkü ortada. Fed'in faiz artırımı oldu ancak belirsizliği getirdi. Merkez bankalarını takip etmeyi sürdüreceğiz. Merkez bankaları bizi izlemeye devam edin dedi. Kapılar açık kaldığı için piyasalar bıçak sırtı kaldı.

MERKEZ BANKALARI TÜM KOZLARINI KULLANACAKLAR

Benim endişem şu 2024 yılında da kontrollü süreci sanırım merkez bankaları devam ettirecek. Enflasyon bekliyorum hızlıca geri gelen 2024 yılında da. Gerçek enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak. Merkez bankaları tüm kozlarını sonuna kadar kullanacaklar. Endişelerim var, araştırıyorum, bu konuda önümüzdeki haftalarda yorum yapacağım. Ons altında 2020, 2040, 2050 dolar için yukarıda alanlarımız var.

Altın düştü, alım fırsatı geldi: İslam Memiş yeni rekor seviyeyi açıkladı

GRAM TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Gram altınla alakalı bir uyarım olmuştu. Gram altının bir geri çekilmesi var. Gram altın tekrar 1700'e kadar sarktı, tekrar toparlandı. Yukarı yönlü atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 1880 lira seviyeleri karşımızda kalmaya devam edecek. Düşüşlerle alakalı elinde TL olanları da uyarmıştık. Düşüşler değerlendirilmeli. Çünkü riskler masada kalmaya devam ediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...