Tgrt Haber

Altın fiyatları tepetaklak oldu, gözler kritik veride! Altın kayıplarını telafi edecek mi?

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 09:02 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 09:10
Altın fiyatları tepetaklak oldu, gözler kritik veride! Altın kayıplarını telafi edecek mi?

Altın yatırımcısı temmuz ayı enflasyonuna odaklandı. Altında geçen hafta başlayan yükselişin ateşi söndü. Doların gücünü kaybetmesiyle birlikte ONS altında yaşanan düşüş, gram altın fiyatlarını da etkiledi. Sabah saatlerinde gram altın yatay seyrediyor. Gözler TÜİK’in enflasyon verisine çevrilirken yatırımcı da piyasaları takip edecek. Peki, Altın kayıplarını telafi edecek mi? Altın ne olur, düşer mi, yükselir mi? İşte güncel altın fiyatları

Altını olanlar dikkat! Bugün kritik temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak. Altın fiyatları için canlı ve güncel alış satış rakamları yatırımcının odağında yer alırken geçtiğimiz hafta yükselişe geçerek rekor kıran altındaki son durum merak ediliyor.

PİYASALARIN ODAĞINDA ENFLASYON VAR!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyonunu duyuracak. Kritik verinin açıklanacağı güne altın fiyatları yatay seyirle başladı. Enflasyon rakamları Merkez Bankası’nın faiz duruşu hakkında ipuçlarını verecek. Para politikasındaki atılacak adımlar için önemli bir işaret olan enflasyon verisi piyasaların odağında yer alıyor.

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Analistlere göre, tahminlerin üstünde gelebilecek enflasyon rakamları altın fiyatlarını destekleyebilir.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

ONS altın 1.969 dolar

Gram altın 1,676 TL

Çeyrek altın 2,744 TL

Yarım altın 5.488 TL

Cumhuriyet altını 11.428 TL

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...