Tgrt Haber

Altın fiyatlarında kritik hafta! Kuyumcular açıkladı: Alımlarda yüzde 50 düşüş var

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2023 12:43 - Güncelleme : 01 May 2023 13:26

Altın, Fed tarafından gelen karışık mesajlarla beraber gerilese de aylık olarak yatırımcısına kazanç sağladı. Gözler 3 Mayıs tarihinde açıklanacak olan Fed faiz kararlarına çevrildi. Amerikalı stratejistler Amerika Merkez Bankası kararlarının bankacılık krizlerini derinleştirmesi sonrası ons altının 2 bin 300 dolara tırmanacağını ifade ediyor. Yurt içinde ise kuyumcu esnafı düğün sezonun açılmasını bekliyor.

Altın​ fiyatları için kritik haftaya girildi. Günlerdir tüm piyasalar doların değeri ve altın fiyatlarının belirlenmesi için Fed​ faiz kararlarının açıklanacağı günü bekliyor. CME FedWatch göstergelerine göre Amerika Merkez Bankası 25 baz puanlık artışa gidecek. Buna karşın uluslararası yatırımcılar bekleme dönemine girmiş durumda. Yurt içinde ise gram altın fiyatları değerini korumaya devam ederken kuyumcular​ piyasasının hareketlenmesi için düğün sezonunun açılmasını bekliyor.

FED FAİZ KARARLARI BANKACILIK KRİZLERİNİ DERİNLEŞTİREBİLİR

Mart ayında Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi önemli kuruluşlar aktif varlıklarından çıkan yüksek mevduatlar nedeniyle iflas ettiklerini açıkladı. Sonraki süreçte Federal Rezerv devreye girdi. Verified Investing Education Başkanı Amerikalı Stratejist Gareth Soloway ise konu hakkında altın piyasalarının nabzını tutan Kitko News’e verdiği demeçte Fed faiz kararlarının bankacılık krizlerini körüklemeye devam edeceğini ifade etti. Soloway, 2022'den bu yana faiz oranlarını 475 baz puan artıran Federal Rezerv'in bankacılıkta "daha fazla sarsıntıya" neden olacağını öne sürdü. Ünlü stratejist böyle bir senaryoda ons altının 2 bin 300 dolara kadar yükselebileceğini açıkladı.

“GURBETÇİ SEZONUNU BEKLİYORUZ”

Kuyumcu esnafı ise düğün sezonun açılmasını ve piyasaların canlanmasını bekliyor. İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Okullar kapalı olacak. Dışarı da olan hemşerilerimizi yurt içinde ve yurt dışında olan hemşerilerimiz gelecek. Dolayısıyla bizde turizm ve sanayi geliri olmayan bir şehir olduğumuz için, esnaf arkadaşlarımızla gurbetçi sezonunu bekliyoruz. Senede 2 ay yaptığımız bir iş var. Esnaf olarak hazırlıklarımızı yaptık. Hiçbir şekilde çeşit olarak bir eksiğimiz yok. Kuyumcu esnafımız yaz sezonunu dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

“ALTIN TALEBİNDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ VAR”

Çakmakçı sözlerine şöyle devam etti: Özellikle altın alacaklar biz altın düşecek diye bir şey demiyoruz o kesinlikle yanlış. Altın alacaklar bir an önce altınlarını alarak tedariklerini görsünler. Zaten eski düğünler ile şimdi ki düğünler arasında çok fark var. Talep anlamında yüzde 50 düşüş var. 6 tane bilezik alan müşteri, şuan da 3 taneye düştü. Malum altın fiyatlarının yükselmesi dolayısıyla vatandaş eskisi kadar altın alamıyor. Bu bizim işimize gelmiyor. Biz ne kadar çok altın satarsak o kadar fazla para kazanırız. Merakla sezonun açılmasını bekliyoruz. İnşallah sezonu kazasız belasız bir şekilde geçiririz” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...