Tgrt Haber

Altın fiyatlarındaki son tahmin şaşırttı! Analistler yıl sonu için meraklandıran ons altın fiyatını verdi

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
31 Ağustos 2024 15:57 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 15:58
Altın fiyatlarındaki son tahmin şaşırttı! Analistler yıl sonu için meraklandıran ons altın fiyatını verdi

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği tahminlere bir yenisi daha eklendi. Merkez Bankası alımları sonrası analistler altın fiyatlarına ilişkin meraklandıran tahminde bulundu. Orta Doğu'daki gerilimlerin de sürmesi ons altın fiyatına etki ettiği açıklandı. Yatırımcıların yakından takip ettiği fiyat tahmini şaşırttı. İşte yıl sonu altın fiyatı...

Yatırımcıların en güvenli limanı altın fiyatları​ geçen hafta ve bu hafta yüksek seviyelerde kalmaya devam etti. Ons altın 2.503,39 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye’de de yakından takip edilen gram altın​ 2.803,83 TL’yi buldu. Çeyrek altın​ ise 4,584.27 seviyelerine dayandı.

ABD’DE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Dünya genelinde bazı analistler yıl sonunda altının fiyatıyla ilgili tahminde bulundu. Fxempire’de yer alan detaylara göre ABD enflasyon​ verilerinin ardından Cuma günü hafif bir gerilemeye rağmen altın haftayı %0,36 artışla tamamladı ve Ağustos ayı için %2,28'lik bir kazanç kaydetti. Geçtiğimiz hafta Altın (XAU/USD) 9,09 dolar veya -0,36% düşüşle 2503,40 dolardan kapandı.

Altın fiyatlarındaki son tahmin şaşırttı! Analistler yıl sonu için meraklandıran ons altın fiyatını verdi - 1. Resim

Altının yükseliş eğiliminin arkasındaki temel güç, Federal Rezerv'in Eylül ayında faiz indirimi beklentisiydi. 

ALTININ YIL SONU FİYATI

Orta Doğu'daki devam eden gerginlikler, özellikle İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması, altına yönelik güvenli liman talebini körükledi.

Altın fiyatlarındaki son tahmin şaşırttı! Analistler yıl sonu için meraklandıran ons altın fiyatını verdi - 2. Resim

Ayrıca, merkez bankalarının alımları altın fiyatlarına daha fazla destek sağladı ve Fxempire’de yer alan detaylarda bazı analistler altının yıl sonuna kadar 3.000 dolara yaklaşabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...